Majoritatea românilor îşi schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă, odată cu trecerea la anotimpul rece (studiu)

0
76

Peste trei sferturi dintre şoferii români (76%) îşi schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă odată cu trecerea la anotimpul rece, iar opt din zece persoane (79%) înţeleg beneficiile şi diferenţele dintre anvelopele de iarnă şi cele all-season, procent semnificativ mai mare decât în alte ţări europene, relevă rezultatele unui studiu de specialitate dat publicităţii luni. Potrivit sursei citate, ţări precum Franţa şi Italia au raportat cunoştinţe mult mai scăzute pe tema anvelopelor, fiind de acord că ştiau diferenţa dintre cele două tipuri de anvelope în 56%, respectiv 69% din timp. În Marea Britanie, procentul a scăzut la doar 34%.

Studiul realizat Goodyear arată, totodată, că 76% dintre şoferii români au trecut de la anvelopele de vară la cele de iarnă, dar în acelaşi timp 18% dintre cei chestionaţi au declarat că nu au nevoie de anvelope speciale de iarnă pentru zonele unde locuiesc. Dintre ţările europene, doar Luxemburg şi Polonia au avut rezultate similare, multe alte ţări folosind anvelope all-season sau chiar de vară pe tot parcursul anului. În mod semnificativ, acest aspect a variat în funcţie de kilometrajul anual realizat de către şoferi. Astfel, 73% dintre românii care conduc sub 10.000 km pe an au schimbat anvelopele odată cu schimbarea anotimpului, iar ponderea a crescut la 86% pentru cei care conduc peste 72.000 km/an.

Aproape trei sferturi (73%) dintre şoferii români au declarat că verifică reglementările privind anvelopele atunci când călătoresc în afara ţării. În Polonia, ponderea este de 66%, iar la polul opus se află Spania – cu 38%, respectiv Marea Britanie – cu aproximativ jumătate dintre şoferi. Cercetarea Goodyear evidenţiază şi faptul că perspectiva de a conduce la temperaturi sub zero grade este mai înspăimântătoare pentru şoferii români decât cea a condusului pe zăpadă, ploaie sau ceaţă. În acest context, 34% dintre aceştia au declarat că se simt inconfortabil să conducă în condiţii de polei, iar 9% că refuză complet să conducă în astfel de condiţii. În schimb, 48% dintre românii chestionaţi se simt foarte comfortabil atunci când conduc pe zăpadă. Singurii şoferi din Europa care s-au declarat mai încrezători au fost cei din Luxembourg. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here