GALERIE FOTO: Roboți și Halloween, la Colegiul Unirea din Focșani

0
151

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, a avut loc primul eveniment din seria Focșani First Tech Challenge. Competiția demonstrativă Demo Spooky Showdown, organizată de echipa BrickBot de la Colegiul Național „Unirea”, a reunit nouă echipe din țară pentru a juca primele meciuri din acest sezon al competiției naționale de robotică First Tech Challenge. Evenimentul s-a desfășurat la Colegiul Național „Unirea”, instituție parteneră a Centrului Județean de Excelență Vrancea.

Sala de sport a colegiului s-a dovedit un teren prielnic pentru meciurile amicale între roboții echipelor: Infinityedge (Focșani), Thobor (Tecuci), UnderConstruction și Phantom Robotics (Târgoviște), Boogeybots (Râmnicu Sărat), Rosophia (Galați), Homosapiens (Buzău) și infO(1)Robotics (Ploiești). Cei aproape 100 de elevi pasionați de robotică au împărtășit idei, strategii, informații despre mecanisme și programare, dar, mai presus de toate, s-au distrat în timp ce roboții construiți de ei concurau pe teren. Finala competiției a fost strânsă și plină de emoții.

Cele două alianțe au dăruit ce au avut mai bun, dar nu au lăsat uitării spiritul de fair-play. În finală au ajuns cele două echipe din Târgoviște, Phantom Robotics și UnderConstruction împotriva alianței formate din Infinityedge (Focșani) și infO(1)Robotics (Ploiești). Câștigătoare a ieșit alianța celor două echipe din Dâmbovița. La sfârșitul meciurilor, în urma activității de pe teren, membrii echipelor Infinityedge și infO(1)Robotics s-au bucurat împreună pentru titlul „Finalist Alliance”. Dorința de a promova domeniul STEM printre elevii din Vrancea a fost încă o dată apreciată de public, acesta fiind invitat și așteptând cu nerăbdare să asiste la meciuri.

Demo BrickBot a fost primul eveniment din seria Focșani First Tech Challenge. În data de 26 noiembrie 2022 urmează Demo-ul echipei Infinityedge. Ne bucurăm cu toții să creștem numărul evenimentelor care aduc împreună liceenii pasionați de știință, tehnică, inginerie și matematică. Echipele BrickBot și Infinityedge se pregătesc și în acest an școlar în cadrul Centrului Județean de Excelență Vrancea.

Silvia-Ofelia Chelariu, director Centrul Județean de Excelență Vrancea

Alexandra Ciobotaru, Team Leader – BrickBot

Sursa foto: Facebook/Cornel Noană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here