Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Adjud. Societatea Luxtrans SRL va continua lucrările de reabilitare a Colegiului „Gheorghe Balș“

Societatea Luxtrans SRL va executa lucrările, inclusiv montaj echipamente tehnico-funcționale, aferente proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul tehnic «Gheorghe Balș» din Municipiul Adjud, jud. Vrancea“. Societatea menționată a câștigat licitația organizată pe SEAP pentru suma de 9,4 milioane de lei, plus TVA. Municipalitatea de pe Trotuș are în derulare proiectul de reabilitare a colegiului mai sus menționat. Firma care a câștigat inițial licitația nu a mai continuat lucrările ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții și a renunțat la contract cu acordul părților.

În anunțul postat pe pagina de facebook a Primăriei Adjud, privind obiectivul de investiție scos la licitație, se arăta că „a fost inițiată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție (inclusiv montaj echipamente tehnic-funcționale) pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Gheorghe Balș. Durata estimată a contractului de lucrări: 13 luni de la data semnării. Durata de execuție efectivă a lucrărilor: 11 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului ce urmează să fie atribuit, cu obiectul ”execuția lucrărilor” pentru proiectul sus-menționat: 9.440.807,31 lei fără TVA.Operatorii economici interesați să participe la procedură au dreptul de a solicita, printr-o cerere scrisă, vizitarea amplasamentului lucrării în scopul efecturăii propriilor măsurători în vederea verificării/conformării cantităților ofertate cu cele prevăzute în proiectul tehnic.“.

Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din municipiul Adjud, județul Vrancea“ a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Practic, corpurile de clădiri existente vor fi reabilitate termic și energetic, li se vor înlocui acoperișurile și instalațiile electrice și vor fi dotate conform destinației fiecăreia. De asemenea, campusul colegiului tehnic adjudean va fi dotat cu o nouă sală de sport, iar în ateliere (corpurile C3 și C4) vor fi montate echipamente de lucru nou achiziționate, vor fi refăcute circuitele electrice și vor fi dotate cu echipamente de practică specifice specializărilor actuale și cele ce vor fi adăugate după reabilitare în curicula colegiului. Tot în cadrul acestui proiect vor fi construite două terenuri de sport în aer liber create și vor fi realizate 19 spații de învățământ dedicate laboratoarelor și atelierelor dotate cu infrastructură digitală, echipamente, dispozitive, utilaje și material didactic. Beneficiari ai acestui proiect vor fi cei aproape 600 de elevi și 47 de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?