Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Un focșănean recidivist a tâlhărit o elevă și l-a amenințat pe amicul acesteia

Un focșănean de 32 de ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru tâlhărie, după ce a făcut pe teribilistul cu doi adolescenți în vârstă de 15 ani, la începutul acestui an. Potrivit rechizitoriului, focșăneanul i-a sustras telefonul din buzunar unei eleve de școală generală, amenințându-l totodată pe amicul acesteia, care văzuse gestul, cu acte de violență fizică. Cei doi adolescenți au apelat la ajutorul vânzătoarei din magazinul în apropierea căreia se aflau, însă nu s-a reușit recuperarea telefonului atunci, pe loc. De menționat că inculpatul este cunoscut cu antecedente penale, acesta fiind condamnat în urmă cu 10 ani, dar și anul trecut, la o amendă. Chiar dacă inclusiv acum instanța a arătat clemență, este greu de crezut că „activitățile” pe care le practică nu îl vor trimite în spatele gratiilor, dat fiind că inclusiv anul acesta a mai fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru furt calificat.

(…) condamnă pe inculpatul (…), la 2 ani închisoare pentru tâlhărie, (…) aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales in autorităţile publice sau orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 3 ani, (…) aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales in autorităţile publice sau orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, (…) inculpatul va executa obligaţia „să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria mun. Focşani – Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani sau Primăria mun. Focşani – Cantina de Ajutor Social (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune).

Constată că inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore în perioada 23.02.2022, ora 21.30 – 24.02.2022, ora 21.30 şi arestat preventiv în perioada 28.07.2022 – 07.10.2022. (…) dispune prelevarea probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare de la inculpatul (…). (…) aduce la cunoştinţa inculpatului că probele biologice vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic. Ia act că persoanele vătămate (…) nu s-au constituit părţi civile în cauză. (…) obligă pe inculpat la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 500 de lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?