Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Victorie după trei etape!

CSM Focșani 2007 – Metalul Buzău 1-0 (0-0)!
Lovitura de începere a meciului a fost dată de fostul fotbalist emblematic al Focșaniului, Mihăiță Alexandru

Formații
CSM Focșani 2007: Preda – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Taciuc (74 Strătilă), Mazilu (65 Stoica), Săpunaru, Zaharia (88 Paizan) – Arnăutu (88 Predoiu), Pasăre (65 Rogoveanu).
Metalul Buzău: Dinu – Puiu, Nedelcu, Ghinga, Mihai – Marcu, Antone, Tudorică, Stan – Onțel, Cocîrlă. Rezerve: Constantin Mihăescu, Dumitru, Tîrșă, Bardaș, Eduard Păun, Moldovean, Ștefan Păun, Ionuț Mihăescu, Batin.

CSM Focșani 2007 a câștigat prima partidă după trei etape în campionatul seriei 1, Liga a III-a la fotbal. Pe Stadionul Milcovul, sâmbătă, 29 octombrie de la ora 15:00, formația focșăneană a întâlnit în prima etapă a returului liderul seriei, Metalul Buzău, pe care l-a întrecut cu 1-0, după ce la pauză era un cinstit 0-0. Meciul a început cu o primă mare ocazie a buzoienilor în primul minut când Preda l-a devansat pe Cocîrlă care urmărea nemarcat o minge trimisă în adâncime. Au urmat două situații de gol ale focșănenilor – în minutul 5, după o lovitură liberă Săpunaru a reluat cu capul foarte aproape de stâlpul porții lui Dinu iar în minutul 15, Arnăutu i-a trimis în bandă lui Juncănaru care a centrat la Pasăre, însă vârful CSM 2007 a fost blocat la reluare, lângă bară! Metalul a reacționat prin golgeterul Onțel al cărui șut a dus mingea pe lângă vinclul porții gazdelor.
În minutul 32, Zaharia a șutat de la marginea careului la o palmă de poarta Buzăului, apoi Taciuc, scăpat spre gol, a fost blocat în careu în momentul șutului. În minutul 42, Preda a prins lângă bară mingea trimisă periculos de oaspeți. Prima parte a întâlnirii s-a încheiat fără ca minge trimisă vreodată pe spațiul vreunie porți. În repriza a doua, într-un joc pe contre, Adrian Toma, antrenorul care a pregătit pe CSM 2007 pentru acest meci, a mutat mai inspirat decât antrenorul oaspeților, Valentin Stan și doi dintre jucătorii intrați după pauză au lucrat mingea pentru al treilea la golul victoriei! Era în minutul 78, când Strătilă, i-a pasat în bandă lui Stoica, a urmat o cursă furioasă a juniorului pe lângă linia de fund, o centrare de manual la cinci metri de poartă de unde Arnăutu a reluat imparabil în plasa porții lui Dinu! Până atunci, Taciuc șutase din stânga pe lângă vinclul în minutul 59, iar Dinu a ajuns înaintea lui Rogoveanu la mingea trimisă pe culoar de Arnăutu. În minutul 85, experimentatul Batin a trimis lobat mingea respinsă de Preda după un atac virulent al oaspeților, dar Panaite și Bratu au reușit să se opună unui iminent gol egalizator.
Meciul s-a terminat cu victoria meritată a unei echipe a Focșaniului care și-a regăsit, parcă, dorința de a câștiga și a găsit și mijloacele prin care să o facă în fața unei singurei echipe neînvinse – până sâmbătă, din seria a 2-a a Ligii a 3-a. A fost victoria echipei, dar și a antrenorului Adrian Toma care și-a asumat un rol extrem de dificil. Acela de a repune pe un trend pozitiv o echipă ce părea dezarmată, incapabilă să mai câștige în campionat! A fost o primă reușită care va avea valoare doar dacă CSM 2007 va continua să producă fotbal bun și rezultate. În etapa viitoare, echipa Focșaniului va întâlni în deplasare pe Dacia Unirea Brăila.

Rezultatele și marcatorii etapei
CSM Focşani – Metalul Buzău 1-0 (0-0). A marcat Arnăutu.
Viitorul Ianca – Dinamo Bacău 0-5 (0-5). Au marcat Moroianu – autogol, Padovei – 3, Chisăreanu.
Voinţa Limpeziş – Aerostar Bacău 1-7 (1-6). Au marcat Njopgang, respectiv Pavel Prentu, Gavrilă, Vraciu – 2, Vișinar, Coroamă.
Sporting Lieşti – Unirea Braniştea 1-0 (1-0). A marcat Crihană.
Dacia Unirea Brăila – CSM Râmnicu Sărat 1-4 (1-1). Au marcat Duțu respectiv Oprea, Ignat, Mateiciuc – 2.

Clasament: Metalul Buzău – 25 puncte; 2. CSM Râmnicu Sărat 23 puncte; 3. Aerostar Bacău – 20 puncte; 4. CSM Focșani 2007 – 17 puncte; 5. Unirea Braniștea – 16 puncte; 6. Sporting Liești – 15 puncte; 7. Viitorul Ianca – 11 puncte; 8. Dinamo Bacău – 10 puncte; 9. Voința Limpeziș – 4 puncte; 10. Dacia Unirea Brăila – 1 punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?