Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Șah – Cupa ”Ziua Armatei”

După o întrerupere de doi ani din cauza pandemiei, duminică, 23 octombrie, a fost reluată tradiţionala competiţie de şah „CUPA ZIUA ARMATEI“, care s-a desfășurat la Cercul Militar din Focșani. Competiţia din acest an a fost organizată de Filiala Vrancea a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, cu sprijinul Garnizoanei Focşani, Filialei Vrancea a Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria“, Clubului Sportiv Municipal Focşani 2007 şi Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea. Competiţia s-a desfăşurat în sistem elveţian, şapte runde, şah rapid, pe două turnee – seniori şi juniori.

La Turneul A au participat cadre militare active, în rezervă şi în retragere.

Pe primele şapte locuri s-au clasat în ordine: Mirel Lepădatu, Viorel Balla, Grigore Mălureanu, Ionuţ-Valentin Adane, Emilian-Paul Ioniţă, Laurenţiu-Valentin Zăuşilă şi Toader Gurguiatu.

La Turneul B au participat juniori legitimaţi şi nelegitimaţi, indiferent de vârstă.

La categoria juniori (13-18 ani), pe primele şapte locuri s-au clasat: Ştefan Dănilă, Sebastian-Ştefan Ciobanu, George-Adelin Matei, Ionel-Dragoş Călin, Andrei-Dănuţ Neagu, Mihai-Adrian Stănescu şi George-Ionel Bitere. Primii trei clasați au primit câte o cupă şi o medalie.

La categoria de vârstă 9-12 ani, primii şapte au fost: Adelin-Ştefan Dăscălescu, Ana-Maria Apostu, Constantin-Bogdan Enache, Filip-Andrei Toia, Rareş-Dimitrie Severin, Mihai-Gabriel Enache şi Iulia-Maria Luca-Filip.

La categoria de vârstă 8 ani ( și sub 8 ani), pe primele şapte locuri au urcat:

David-Constantin Ailincuţei, Mihai Oţelea-Antonesi, David-Constantin Pintilie, Darius-Andrei Pavel, Alexandru-Gabriel Mihai, Ştefan Lemnaru şi Eric-Mihai Motoc.

În afara celor 12 cupe şi 12 medalii oferite la categoriile enunţate, au mai primit: Alexandru-Gabriel Mihai de la Grădiniţa nr. 1 Focşani (cupa oferită celui mai tânăr participant), Iulia-Maria Luca-Filip (cupa oferită celei mai bune fete), Virgil Trifan (cupa oferită pentru cel mai vârstnic participant).

Pe ceilalţi participanţi îi vom nominaliza în ordine alfabetică, indiferent de turneu sau vârstă: Dragoş-Sorin Anton, David-Andrei Banu, Iulian Başturea, Raul-Ştefan Berghian, Costică-Alexandru Călin, Emil Călin, Lucian Cojocărescu, Nicolae Dediu, Ionuţ Daniel-Floroiu, Florin Gavrilă, Matei Gavrilă, Sebastian Gavrilă, Cătălin-Nicola Gătin, George-Călin Ioniţă, Andrei Ivan, Gabor Lorincz, Andrei Mălureanu, Adrian-Bogdan Moldoveanu, Andrei-Robert Moldoveanu, Florin-Dănuţ Năstase, Gheorghe Nedelcu, Vasile Negru, Andrei-Tudor Rotaru, Nicu-Mihai Simionescu, Rareş-Petru Stănescu, Radu Tătar, Sergiu Voicu.

Să-i remarcăm și pe cei care participă la această competiţie aproape la fiecare ediţie: Viorel Balla, Emilian-Paul Ioniţă, Mirel Lepădatu, Grigore Mălureanu, Laurenţiu-Valentin Zăuşilă şi Toader Gurguiatu.

Nu a participat la concurs niciunul dintre primii trei clasaţi în 2019, utima ediţie înainte de pandemie (Aurelian Grigore, Eduard-Cristian Şimon şi Iustin-Mihnea Baciu).

În funcţie de clasarea la finalul competiţiei, toţi șahiștii au primit premii din partea organizatorilor. Astfel, Garnizoana Focşani a oferit 12 cupe, 12 medalii şi diplome primilor trei clasaţi de la Turneul A şi primilor trei clasaţi de la cele trei categorii de vârstă ale Turneului B.

Cele două filiale vrâncene ale Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere şi Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria“, precum şi Asociația Judeţeană de Şah Vrancea au oferit alte trei cupe, trei ceasuri de şah de competiţie, opt seturi de piese şi table de şah, mai multe cărţi de şah (scrise de maestrul FIDE Marius Ceteraş), alte patru reviste de şah și mai multe cărţi de istorie. Numărul premiilor din acest an a fost mai mare decât numărul participanţilor.

Arbitrul şef Mihai Strîmbu și arbitrul Anton Soare, de la CSM Focșani 2007, au pregătit o surpriză, oferind participanţilor al doilea rând de diplome personalizate cu o poză de grup şi o poză a respectivului participant la acest eveniment sportiv.

În perioada premergătoare acestui concurs, s-a mai desfăşurat o competiţie de şah dedicată Zilei Armatei, Turneul C, la care au participat alţi şase copii aflaţi în curs de iniţiere şi care nu au ajuns la stadiul de a se putea prezenta la un concurs, cum a fost cel desfăşurat la Cercul Militar, la această ediție de la Focșani. Deoarece aceşti şase competitori nu au ajuns încă în stadiul de a duce o partidă până la capăt şi de a se confrunta şi a juca pentru rezultat, nu s-a mai întocmit un clasament şi îi vom prezenta în ordine alfabetică: Elena-Sofia Budeanu, Robert-Ionuţ Lechea, Sofia Nistoroiu, Anais-Andra Olteanu, Yannis-Ioan Vahnovschi şi Vanessa Vahnovschi.

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?