Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Fotbal, Liga a III-a – Poate fi meciul reabilitării pentru echipa gazdă!

  • CSM Focșani 2007 – Metalul Buzău, sâmbătă, 29 octombrie, ora 15:00, Stadionul Milcovul

Întâlnirile dintre CSM Focșani 2007 și Metalul Buzău a fost mai mereu foarte disputate indiferent de locul în clasament ocupat de cele două formații care și-au cam împărțit victoriile. Doar în returul și play-off-ul trecutei ediții de campionat focșănenii au făcut instrucție cu buzoienii pe care i-au întrecut de patru ori consecutiv. Intersezonul de dinaintea actualei ediții de campionat a adus modificări în loturile celor două echipe, poate și în maniera de pregătire și de abordare a meciurilor și la final de tur Metalul conduce cu detașare în clasament, la 11 puncte distanță de CSM 2007 pe care a învins-o la Buzău în prima etapă a campionatului. De atunci focșănenii au mai pierdut de două ori, au terminat de două ori la egalitate și au ieșit din play-off!

Motive pentru schimbarea conducerii tehnice a echipei și numirea antrenorului Adrian Toma pentru a se ocupa de pregătirea formației. La cea mai recentă întâlnire cu antrenorul Marius Bratu, acesta mi-a spus că este în discuții cu conducerea clubului pentru rezilierea contractului, că înțelege că așa stau lucrurile în fotbal și nu va face nici un fel de obstrucție. Până la reziliere, merge la stadion pentru că este sub contract. Adrian Toma se ocupă singur de pregătirea echipei și încearcă, așa cum mi-a declarat, să găsească declanșatorul care să pună în valoare ca echipă calitățile jucătorilor – foarte buni, ai CSM 2007. Sâmbătă este primul prilej să constate dacă este pe cale să-i reușească intenția. Va întâlni echipa la care a fost secund până la terminarea campionatului trecut. O cunoștea foarte bine. Depinde ce și cât s-a schimbat după ce Metalul a adus câțiva fotbaliști de foarte bună calitate care fac diferența.

Adrian Toma nu a fost numit antrenor al seniorilor. Doar se ocupă de pregătirea lor. Dacă e să-și valorifice o șansă, așa cum i-a fost transmis de conducerea Secției de fotbal și a clubului, o poate face nu cu un meci. Este nevoie de o serie de partide în care jucătorii să-l perceapă ca pe un antrenor cu funcție deplină, nu ca pe un pasager care mâine s-ar putea să nu mai fie ce este acum. Poate că sâmbătă, cu Adrian Toma pe bancă, CSM 2007 va câștiga. De va fi așa – îi doresc să fie, circulă prin târg vorbe aruncate de specialiști că va fi pentru că foștii săi colegi de la Buzău l-au ajutat să o facă. Nu pentru că a pus echipa pe linie de marș spre un obiectiv ce poate fi, încă, atins. Dacă va pierde, însă, conducerea Secției de fotbal și cea a clubului vor spune că și-a ratat șansa? Ar fi profund incorect pentru Adrian Toma, antrenorul care a fost translatat de la juniori la seniori fără a fi numit ca atare. Ca și din partea unei structuri sportive care nu are rezultate și din cauza frământărilor din interior și a indeciziei cu care le-a tratat!

Oricum ar fi, succes Adrian Toma! Și echipei pe care o pregătești! Pentru suporteri asta contează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?