Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

CL Focșani și-a trimis reprezentanți în cinci noi unități de învățământ

Discuții aproape fără finalitate joi, în Consiliul Local Focșani, pe marginea desemnării echitabile a reprezentanților în consiliile de administrație din unitățile de învățământ din municipiu. În acest mandat, până acum, alianța care s-a format în CL Focșani, respectiv PNL și USR, a decis să uite că și social democrații au fost votați de focșăneni, așa că și-a trimis strict membrii propriului partid în acele foruri. Situație care se repetă la fiecare început de an școlar: deși grupul PSD din CL Focșani face propriile propuneri, majoritatea decide, cumva pentru a plăti o poliță. O poliță imaginară, de care PNL se agață și căreia USR, din spirit de slugărnicie, îi dă curs. Astfel, majoritarii susțin că, în mandatul trecut, consilierii PNL nu ar fi fost votați pentru a intra în consiliile de administrație, astfel că acum nici ei nu trimit decât consilieri cu carnet galben de partid – și un pic de albastru spre portocaliu, dar doar un pic. Realitatea este însă că abia în ultimul an din mandatul trecut cei din PNL care făceau parte din CL Focșani nu au mai fost desemnați prin vot, deoarece existau sesizări potrivit cărora nu participau la ședințele din unitățile de învățământ. Dar ce mai contează adevărul în ziua de azi?

Așa că, încă o dată, la începutul procedurii prin care urmau să fie desemnați reprezentanții CL în consiliile de administrație, liderul de grup al PSD a atras atenția că nu ar strica un vot „pe bune”. Adică cu respectarea legii. „Dumneavoastră, dacă vreți să încălcați legea, nu aveți decât. Eu vă atrag atenția că dumneavoastră, consilieri locali aleși, trebuie să fiți onești, drepți și corecți”, a spus Mihai Nedelcu. În fapt, pe ordinea de zi erau câteva zeci de proiecte care vizau astfel de numiri, s-au făcut și propuneri, însă discuțiile erau îndreptate spre aceeași idee fixă a liberalilor: ori noi, ori nimic.

Acestea fiind spuse, după ce și-au făcut joaca, primarul Cristi Valentin Misăilă a intervenit și a anunțat că cel mai sigur, pentru a evita alte nelegalități la vot, ar fi să retragă proiectele de pe ordinea de zi. Nu toate, în „joc” rămânând doar câteva proiecte, care vizau numiri în consiliile de administrație ale unor unități de învățământ nou apărute în municipiu. La trei dintre acestea, PNL nu făcuse propuneri, astfel că acum și PSD are reprezentanți, la doi ani de la preluarea actualului mandat.

Din ce a explicat primarul, unitățile de învățământ pot funcționa în continuare cu vechile consilii de administrație. Noii membri votați în consiliile de administrație sunt Nicolae Răduță (PNL), la Grădinița cu program Prelungit „Smart Club” – unde propunerea PSD fusese Mihai Nedelcu, Daniel Ungureanu (PSD) la Grădinița cu program Prelungit „Modelit”, Viorica Pristavu (PSD) la Grădinița cu program Normal „Armonia”, Georgian Mocanu (PSD) la Centrul Educativ de Zi „Maria Ajutorul Copiilor” și Nicolae Răduță (PNL), la Școala Primară „Regatul Poveștilor”. Aici inițial votul fusese nul, întrucât atât propunerea PNL, cât și Lauriana Ailincuței, propunerea PSD, primiseră fiecare câte 9 voturi pentru și un vot nul. Ceea ce a înseamnat că a fost reluat votul, iar ulterior, Răduță a adunat laurii și a primit majoritatea voturilor, fiind trimis să participe la luarea deciziilor în acest consiliu de administrație.

 

Sursa foto: Gerd Altmann – Pixabay

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?