Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Gimnastică –Ana-Maria Bărbosu, prima focșăneancă participantă la un Campionat Mondial de senioare după Gina Gogean, în 1997!

Preiau de pe pagina de facebook a FR Gimnastică: ”Delegaţia României a plecat la Liverpool, pentru a participa la cea de-a 51–a ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastica artistică. În competiția feminină vor participa Ana Maria Bărbosu și Andreea Preda, iar la masculin, Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Răzvan Marc și Roland Modoianu. Debutante la mondiale, Ana Maria Bărbosu și Andreea Preda vor concura în calificări în cea de-a doua subdiviziune, prima rotaţie la paralele, în timp ce la masculin, echipa României va intra în competiţie în cea de-a 3-a subdiviziune, prima rotație la bară. Gimnaștii români sunt însoţiţi de antrenorii Gina Gogean Groza, Lucian Sandu, Marius Berbecar, Marius Urzică și Gerard Speestra. Competiţia va începe pe 29 octombrie la M&S Bank Arena…”

           Ana- Maria Bărbosu, care este legitimată la CSS Focșani unde a fost pregătită de Daniela Trandafir și Cezar Stoica – din 2018 este la Lotul Național de la Deva unde este antrenată și de marea campioană de la Focșani, Gina Gogean – a urcat la senioare la începutul acestui an. În 2020 a fost campioana europeană absolută a junioarelor câștigând tot ce putea câștiga la Mersin, în Turcia, acolo unde la începutul acestei luni a obținut la Cupa Mondială Challenge la senioare medaliile de aur la paralele, bârnă și sol. La Campionatele Europene de la Munchen, din august acest an, Ana-Maria Bărbosu, la prima ei mare competiția ca senioară, s-a clasat pe locul 4 la sol și pe 7 la individual compus contribuind decisiv la clasarea echipei României pe locul 9 și obținerea calificării la Campionatul Mondial!

Pentru Ana-Maria,Daniela Trandafir are un mesaj: ”Sunt foarte mândră de Ana și știu că acest prim Campionat Mondial este o mare realizare în cariera ei și poate fi doar începutul! Să fie sănătoasă! Îi ținem pumnii strânși și îi trimitem toată energia bună, să-i reușească exercițiile așa cum știe și cum își dorește Ana, cel mai bine!”

           Monitorul de Vrancea îi urează Anei-Maria, colegei și prietenei ei Andreea Preda și gimnaștilor români să fie la cel mai bun nivel al lor la Liverpool. Iar Anei, în mod special, să obțină prima medalie a unei fete de la Focșani pentru România după cea câștigată de Gina Gogean în 1997 la Campionatul Mondial de la Lausanne.

Surse foto: Facebook FR Gimnastică, Facebook Angi Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?