Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Oaspeți din Italia, Spania și Turcia la Liceul Teoretic Odobești

Timp de o săptămână, 21 de elevi și profesori din Italia, Spania și Turcia au participat la un schimb de experiență în cadrul proiectului Erasmus+, “Our nature is our future”, care s-a desfășurat la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești. Coordonator este profesoara Alina Galan, aceasta fiind ajutată de ceilalți membri ai echipei de proiect. În prima zi, a avut loc primirea cu pâine și sare a oaspeților din Turcia, Italia, Spania, la care a participat și primarul orașului, Daniel Nicolaș, fiind organizate activitățile de cunoaștere a participanților, a sistemului educațional românesc, dar și împărtășirea impresiilor din mobilitatea din Turcia. Au urmat o vizită la Biserica “Sfînta Cruce”, dar și seara europeană cu prezentarea și degustarea preparatelor tradiționale din fiecare țară. Greul zilei a fost dus de coordonatorul proiectului, profesoara Alina Galan și de profesorul Paul Galan care au pus la punct în detaliu tot programul oaspeților. O contribuție importantă au avut și profesorii Crina Bebe, Daniela Ionescu, Florin Toader, dar și elevii care și-au adus aportul la reușita zilei. Corul Glissando a fost la înălțime, alături de profesoara Ioana Roșu. Elevii și profesorii străini au fost cazați la Green Garden Resort Odobești. 

Cea de-a doua zi a fost  cu emoții, dar și cu satisfacția realizării unor activități frumoase, pe placul elevilor străini și români. Eco Art 1 si Eco Art 2, organizate de profesoarele Ema Dragomir, Alina Galan și Crina Bebe, au lăsat amintiri plăcute profesorilor și elevilor implicați. Au fost plantate flori, vopsite cauciucuri în culorile steagurilor țărilor participante la proiect, au fost realizate costume din materiale reciclabile și a avut loc defilarea costumelor. Toți participanții la paradă au fost minunați, captând atenția și cei mai mici dintre elevi, aceștia fiind însoțiți și îndrumați de o învățătoare dedicată, Rodica Ifrim. Pe chipul tuturor s-au văzut entuziasmul și bucuria participării la activități. Au urmat vizita la Mausoleul Mărășești și un spectacol minunat al Ansamblului folcloric Țara Vrancei, activități organizate cu sprijinul directorului Liceului Teoretic Odobești, Nelu Taman. La finalul spectacolului, străinii și românii s-au prins în horă. 

Miercuri, au fost realizate bănci și mese din paleți, sub îndrumarea profesorilor Paul Galan și Florin Toader. Implicarea elevilor români și străini a fost exemplară, iar produsele finite arată foarte bine. După-amiază, a avut loc o excursie la Galați la Muzeul de Științe Naturale. Joi, a avut loc excursia la Brașov, cu opriri la Biserica Neagră, Strada Sforii, la Castelul Bran și la Cascada Chișătoarea. S-a băut ceai la Casa cu ceai. Cei care au mai fost prin locurile vizitate, și-au reamintit ce oraș minunat este Brașovul, s-au dus cu gândul departe, la regi și regine, la Dracula și le-au arătat străinilor ce țară frumoasă avem. Printre altele, un ghid mucalit a explicat celor prezenți ce să facă în caz că se întâlnesc cu vampirii. 

Vineri, a fost o zi plină în care elevii străini și români au prezentat ce au făcut în cele 4 zile anterioare, au vizitat Beciul Domnesc și au prezentat importanța reciclării și modalități de reciclare din țara de origine. Profesorul Paul Galan le-a arătat elevilor străini obiecte din materiale reciclabile, realizate de elevii liceului, printre ele fiind și o veioză. Ziua s-a încheiat cu înmânarea certificatelor de participare și petrecerea de rămas bun.                                     

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestui material nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorului, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acesta.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?