Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Vinarsul „JAD” produs de Beciul Domnesc din Vrancea, marele câștigător al Concursului Național de Vinuri „Bachus 2022”

Beciul Domnesc din Vrancea, cu Vinarsul „JAD”, marele câștigător al Concursului Național de Vinuri „Bachus 2022”

Vinurile din Vrancea au dominat podiumul Concursului Național de Vinuri ”Bachus 2022”, ediția a XI-a, care a avut loc în acest sfârșit de săptămână la Domeniile Panciu din Țifești, în cadrul Festivalului Viei și Vinului.

Beciul Domnesc, cu Vinarsul sub brandul JAD, este marele câștigător al Concursului de Vinuri ”Bachus 2022”, obținând cel mai mare punctaj al competiției (93,67 puncte) și Marea Medalie de Aur.

Cel mai mare punctaj la vinuri roșii (87,33) a fost obținut de un alt producător vrâncean, European Project Sud-Est SRL, cu soiul Fetească Neagră din anul 2020, sub brand-ul ”Daniel’s Wine”.

Moșia Domnească Panciu a primit cel mai mare punctaj la vinuri albe (87 puncte), pentru vinul ”Alb de Panciu”, sub brand-ul ”Începuturi”, din anul 2021.

Același punctaj, de această dată la vinuri negre, a fost obținut de Mera Com International, cu soiul Merlot, sub brandul ”Bacanta”, din anul 2017.

Urmează Natura SRL Țifești, cu Vin spumant alb și Vin spumant Blanc de Noire, anul 2015, sub brandul Domeniile Panciu și un Cabernet Sauvignon din anul 2016.

În cadrul concursului au fost acordate 45 de medalii de aur și 67 de medalii de argint, în urma jurizării de către degustători experți din cadrul Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), președintele juriului fiind Georgel Costache, vicepreședinte ADAR.

Cele trei vinuri care au obținut cele mai mari punctaje la cele trei categorii (vinars, vin roșu și vin alb) vor fi premiate de Consiliul Județean Vrancea cu plata costurilor pentru înscrierea probelor de vin la cel mai prestigios concurs de vinuri din lume, ”Concours Mondial de Bruxelles” din anul 2023.

În Concursul Național de Vinuri ”Bachus 2022” au fost înscrise 366 de probe de vinuri din cele mai importante podgorii din țară: Vrancea, Constanța, Buzău, Vaslui, Iași, Tulcea, Valea Călugărească, Buzău, Alba, Galați.

Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților!

sursă text și foto: Consiliul Judetean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?