Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și GALERIE FOTO: Chimie cu bucurie, la Colegiul Cuza din Focșani

Ziua Molului a fost marcată joi, la Colegiul Național Al.I.Cuza din Focșani, prin activități inedite, educative și amuzante, organizate de profesoarele de chimie Andreea Raluca Săndulescu, director CNC, și Alina Măiereanu, diriginte clasa a X-a D. Molul, una dintre cele șapte unități ale Sistemului Internațional de unități de măsură, a fost ocazia pentru cuziști de a conștientiza rolul și importanța chimiei în viața fiecăruia. Clasa a XI-a D a organizat un concurs inedit intitulat CNCHImie, pentru clasele a VIII-a și a IX-a. CNChimie a avut și premii, deși toți cei care au participat, ca organizatori sau concurenți, au fost câștigători.

Locul  I – Echipa de la clasa a IX-a D: Cozma Dragoș, Arginteanu Luca, Munteanu Alexandru

Locul II: Echipa de la clasa a IX-a B: Vlase Andrei, Sandu Matei, Stanila Cristian

Locul 3- Echipa de la clasa a VIII-a B: Bușilă Raul, Bucă Dragoș, Silav Alexandru

Mențiune: Echipa de la clasa a VIII-a B: Săpunaru Gabriela, Mălureanu Mădălina, Tînjală Erika. 

În laboratorul de chimie al lui Amedeo Avogadro, elevii de la clasa a X-a D au explicat noțiuni de chimie și au efectuat experimente atractive pentru toți cei prezenți. La activitățile dedicate Zilei molului, cuziștii au avut și un joc de…MOLopoly. Cei care au participat, au avut prilejul de a demonstra și a-și îmbogăți cunoștințele despre substanțele chimice care au impact asupra organismului uman și asupra mediului. Elevii clasei a X-a D au organizat jocul și au recompensat cele mai bune răspunsuri cu premii dulci și prăjituri! În laboratorul de chimie, numit și Laboratorul lui Avogadro, elevii l-au putut întâlni pe savant alături de oamenii săi de știință, au observat și analizat molul în diferite substanțe, iar la sfârșit, s-au distrat cu ajutorul Ruletei Chimice.

  „O felie de biochimie” a fost activitatea desfășurată în laboratorul de biologie, de clasa a XI-a C.

Printre subiecte și activități experimentale, cuziștii au avut parte de o atmosferă relaxată și multă bucurie pentru o activitate de învățare specială. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?