Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Acțiune de ecologizare pe malul Siretului, printr-un proiect organizat de Centrul de Tineret Focșani

În data de 15 octombrie 2022 s-a desfășurat proiectul de tineret „Voluntariatul văzut de aproape” organizat de Centrul de Tineret Focșani în colaborare cu Asociația „Voluntariat pentru Viață” din Mărășești și cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară „Milenialii” Focșani. Acțiunea de ecologizare, care a avut loc în zona Mărășești – Pădureni, pe malul Siretului, este o continuare a proiectului început anul trecut în Crângul Petrești. 

Scopul acestui proiect este promovarea voluntariatului și a conștiinței civice în rândul tinerilor și nu numai, contribuind la diminuarea, pe cât posibil, a poluării unor zone din județ și promovarea ideii de a trăi într-un mediu curat și sigur. La activitatea de sâmbătă, 15 octombrie au fost peste 70 de participanți provenind de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani, Colegiul Național „Al.I.Cuza‘ Focșani, DGASPC Vrancea, Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Mărăşeşti, voluntari ai Centrului de Tineret Focșani, precum și voluntari români și străini din partea Asociației „Voluntariat pentru Viață” din Mărășești. Alături de aceștia s-a aflat și un grup de copii inimoși de la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, coordonați de doamna învățătoare Daniela Mihalcea.

Toți participanții la proiectul „Voluntariatul văzut de aproape” au dat un exemplu pozitiv celorlalți tineri, copii, dar și membrilor comunității locale, cu privire la protecția mediului, prin formarea de abilități și comportamente necesare pentru menținerea și îmbunătățirea calității mediului. Ei au învățat câte ceva despre colectarea selectivă, prin materialele puse la dispoziție de specialiștii în protecția mediului înconjurător, de la Divori, cei care au propus ca deșeurile să fie adunate nu ca un tot, ci pe fracții, pentru a ușura reciclarea acelor materiale utile omului și care s-ar pierde pentru totdeauna dacă ar ajunge la groapa de gunoi.

Acest proiect de ecologizare a fost posibil și s-a realizat cu sprijinul sponsorilor Divori Focșani, Coca Cola HB România, Carrefour Focșani, Corso Focșani, Transport Public Focșani și Decathlon Focșani, cărora le mulțumim din suflet pentru implicare. Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea mulțumește, de asemenea, tinerilor participanți la activitatea de voluntariat, coordonatorilor acestora și asociațiilor partenere din proiect! 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?