Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO: Școala Gimnazială Gugeşti a derulat cea de-a doua mobilitate în Grecia

O delegație, formată din trei cadre didactice și cinci elevi de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, s-a deplasat la Atena, în Grecia, la finele lunii septembrie pentru a participa la activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ „Hand in hand to create social responsibility in youngadults”, proiect având numărul de referinţă 2020-1-UK01-KA229-078814_4”. Conform datelor furnizate de Anca Grecu, directorul unității școlare, este vorba de cea de-a doua mobilitate, la care au participat elevi și cadre didactice din cinci țări, respectiv România, Polonia, Turcia, Marea Britanie, școala din Grecia găzduind întreaga activitate. 

Prima zi de activitate a proiectului a constat în vizitarea școlii gazdă, dar și în realizarea de activități intercunoaștere, ceea ce le-a permis elevilor să interacționeze și să-și exerseze comunicarea în limba engleză. A doua zi a debutat cu o vizită la The SeaTurtleRescue Centre din Glyfada, unde eleviilor  și cadrelor didactice le-au fost prezentate activități de voluntariat de către membrii Asociației Archelondin Grecia. La final, elevii au adresat întrebări voluntarilor din centrul Archelon, primind informații suplimentare despre activitatea de îngrijire și salvare a țestoaselor. În partea a doua a zilei, fiecare școală parteneră și-a prezentat activitățile de voluntariat realizate în cadrul proiectului. 

În a treia zi, elevii au fost implicați în activitatea ,,Responsabilitate socială și schimbări climatice”. Au fost realizate și prezentate materiale pe această temă, iar dezbaterea le-a permis elevilor să-și exprime punctul de vedere cu privire la atitudinea pe care ar trebui să o adoptăm pentru a contribui cu adevărat la schimbarea unei întregi mentalități în rândul semenilor. Ulterior, într-o altă zi au vizitat Acropolele și Acropolis Museum. Ultima zi a fost destinată diseminării activităților parcurse în cele cinci zile de proiect, au fost schimbate impresii și s-au făcut propuneri de noi activități. De asemenea, au fost discutate aspecte legate de viitoarea mobilitate. „Activitățiile din cadrul proiectului și-au atins scopul, acela de a crește gradul de responsabilizare și implicare a tinerilor și cadrelor didactice în activități de voluntariat, în acord cu  nevoile comunității”, a precizat Anca Greu, directoarea Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” Gugești.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?