Handbal, Liga Națională – Focșănenii au câștigat pentru a cincea oară în tur!

0
154

• CSM Odorheiu Secuiesc – CSM Focșani 2007 26-31 (14-15)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Ragea, Kritikos, Rață – 8 goluri, Golea, Miroiu, Krnoglavac – 6, Hrimiuc – 1, Mocanu, Marijanac, Nuțu – 1, Krstevski – 2, Lazoreac, Roșu – 6, Makrishin – 7.

Antrenor, Dalibor Cutura

CSM Odorheiul Secuiesc: Varo, Orban – Tăuțean, Dedu – 10, Fekete, Komporaly, Csiki, Matyas, Orban, Hadnagy, Ferenczi – 2, Katona, Couveiro – 3, Ramos – 2, Csibi – 4, Milosevic – 3, Putnoky – 2.

Antrenor: Lorant Sipos.

CSM Focșani 2007 a câștigat miercuri seara a cincea partidă din campionatul Ligii Naționale, ediția 2022-2023. La Odorheiu Secuiesc, handbaliștii focșăneni s-au impus cu 31-26 în fața formației locale CSM, nou promovată în Ligă, dar continuatoarea unei echipe cu tradiție și rezultate remarcabile pe prima scenă a handbalului din România. Gazdele au reușit o primă repriză foarte bună, arătând că au potențial, că nu sunt în Ligă doar pentru a face figurație. Au avut în față o echipă a Focșaniului experimentată, valoroasă, care a apăsat pe accelerație atunci când a fost nevoie să pună ordine în lucruri pe teren și se desprindă în câștigătoare, așa cum indica balanța forței de joc între cele două combatante. CSM Odorheiu Secuiesc a condus cu 5-2 în minutul 5, cu 11-7 în minutul 18 și 14-12 în minutul 25, după care Krnoglavac, Makrishin și Roșu au întors scorul în favoarea CSM 2007 și la pauză era 14-15.

A doua repriză care a curs așa cum era de așteptat, cu oaspeții la conducere – cu un interemzzo de 18-18 în minutul 38, și în minutul 56 era 24-30. Scorul final a fost 26-31, cu ultimele două goluri ale oaspețilort înscrise de Rață, miercuri în zi de grație, și echipa Focșaniului acumulează 15 puncte cu care se află pe locul 5, la egalitate cu CSM București, formația de pe locul 4, care are un golaveraj superior

CSM 2007 a terminat prima jumătate a turului de campionat cu cinci victorii și doar două înfrângeri, pe terenurile primelor două din clasament – Dinamo și CSM Constanța. Echipa se află acolo unde îi este locul! Joacă un handbal frumos, eficient, a învățat să nu mai risipească avansuri de nerisipit și să recupereze ecarturi ce par de nerecuperat. A atins un nivel foarte bun al valorii ca echipă care știe să-și pună în valoare individualitățile, jucători care au ajuns la Focșani la vârfuri ale prestației lor. Handbaliștii Focșaniului pot oferi în continuare bucurii suporterilor care vin în Polivalentă la meciurile lor, parcă mai mulți decât au fost înainte!

Campionatul Ligii Naționale intră în pauză până la 20 octombrie pentru că Naționala României va juca două partide de calificare pentru Campionatul European din 2024. România va debuta pe 13 octombrie, la Graz, contra Austriei, iar pe 16 octombrie va întâlni Ucraina, la Bucureşti. CSM Focșani 2007 va juca următorul meci la Suceava, la 22 octombrie, în etapa a 8-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here