Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Acțiune desfășurată de polițiștii Secției 3 poliție Rurală Vidra, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

În perioada 5-6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nereju au desfășurat acțiune, pentru prevenirea prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul transportului, depozitării și debitării materialelor lemnoase, în urma căreia au confiscat peste 36 metri cubi de material lemnos, fiind aplicate și opt sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 15.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Focșani și a vizat prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, precum și verificarea respectării dispozițiilor legale de către agenții economici pe linie de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos.

Astfel, au fost verificate 3 instalații de debitat materialele lemnoase iar alte 6 controale au fost efectuate în trafic.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.290 lei, pentru încălcarea prevederilor legislației în domeniul silvic dar și rutier.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 36,32 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 6380 lei.

Polițiștii vor continua activitățile în vederea protejării fondului forestier prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală, precum și depistarea și sancționarea faptelor de natură contravențională prevăzute de legislația, în domeniul silvic.

Comunicat IPJ Vrancea, 7 octombrie 2022

foto cu rol de prezentare: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?