Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

ANIF caută oameni serioși pentru lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare caută oameni serioși care să facă lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare din cadrul filialelor teritoriale – lucrări a căror valoare totală a fost estimată la 1.214.406,51 lei și care sunt defalcate pe 4 loturi, dintre care două sunt din Vrancea. Este vorba despre  lucrări de întreținere și reparații în amenajarea de desecare Biliești – Slobozia Ciorăști, UAT Focșani, Vânători, Milcov și Slobozia Ciorăști (274.520,21 lei) și reparat motor de 800 KW la stația SRP 5 Haret din amenajarea de irigații Ruginești, Pufești, Panciu (198.783 lei). 

În primul lot este vorba despre reparat construcții hidrotehnice (podețe tubulare), amenajări de desecare, decolmatări canale, distrus vegetația pe canale, cu precizarea că „CE7 și CE7-1, CE7-3 sunt amplasate în vestul localității Slobozia Ciorăști, în sudul județului Vrancea, au o lungime de 7,36 km și au ca emisar Canalul Argintul (UAT Milcovul) ce se varsă în râul Râmna; Canalul CE2 (UAT Focșani, UAT Vânători) este la nord de Centrul Comercial Focșani, în apropierea DJ 204D ce leagă localitatea Biliești de Focșani și are ca emisar râul Putna”. În caietul de sarcini se precizează că acestea sunt de pământ și colectează „o cantitate importantă de apă, prin intermediul celorlalte canale colectoare din zonă, apă provenită din precipitații abundente, topirea zăpezilor, scurgeri de suprafață sau datorită nivelului freatic ridicat pe solurite greu permeabile. Canalul CE2 și Canalul Argintul sunt în permanență alimentate cu apă reziduală de la centrele comerciale, puțuri sau izvoare. Apa colectată de canalele CE2, CE7 este evacuată gravitațional în emisar râul Putna, respectiv Canalul Argintul”. 

Explicația necesității lucrărilor este aceea că toate canalele prezintă „un grad avansat de colmatare”, astfel că este diminuată capacitatea de transport și de preluare a apei, existând pericolul de inundare a zonelor adiacente acestora, mai ales că „asupra canalelor nu au fost efectuate lucrări de întreținere, au apărut porțiuni unde colmatarea este mai pronunțată, iar acestea nu mai au eficiența unor canale de desecare ci tocmai invers, pot deversa pe terenurile și drumurite învecinate”. Tot în documentație se subliniază faptul că durata de execuție a lucrărilor este de 30 de zile, iar perioada de garanție a lucrărilor executate minim acceptată ar fi de 24 de luni – de la data semnării procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor. „Pentru încadrarea în durata totală a contractului de 30 de zile, constructorul se va organiza astfel încât în perioadele de timp friguros să desfășoare aceste activități care nu sunt restricțonate de anumite valori de temperatură, fără întreruperea sau reducerea timpului de lucru în aceste perioade”, este sfatul ANIF.

În ceea ce privește cel de-al doilea lot scos la licitație de ANIF, garanția trebuie să fie aceeași, însă durata de execuție este de 2 luni de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor. Amplasamentul este SRP 5 Haret, stația unde este nevoie de reparația motorului de 800 KW necesar pentru funcționarea pompei 24 NDS din dotare făcând parte din amenajarea de irigații Ruginești – Pufești – Panciu, care se alimentează din Canalul Magistral Siret Bărăgan, deservind canalul CD7 din care iau apă inclusiv fermieri individuali. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?