Spitalul Județean – Facturile la utilități, plătite cu bani de la Consiliul Județean; au fost primite notificări privind sistarea gazelor și electricității

0
3254

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri, alocarea sumei de un milion de lei Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon“ din Focșani, pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale. Unitatea medicală a fost notificată că se va sista livrarea de gaze și curent dacă nu se achită facturile restante. Suma a fost prinsă în proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Judeţului Vrancea, proiect aprobat cu unanimitate de voturi. 

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, i-a cerut lui Constantin Mîndrilă, directorul Spitalului Județean, să explice plenului care este urgența pentru care solicită sprijin financiar de la administrația județeană. 

„Am solicitat Consiliului Județean Vrancea această sumă pentru a putea achita facturile la utilități. În același timp, am solicitat sprijin și la Ministerul Sănătății însă această instituție nu are posibilitatea legală de a ne aloca sume pentru cheltuieli curente, ci doar pentru investiții și ne-a spus că pentru problema noastră să cerem sprijin autoritățiilor locale, să ne sprijine cu alocarea de sume pentru achitarea facturilor. De aceea, am rugămintea să ne ajutați pentru a putea să achităm facturile la zi. Deja avem notificări că dacă nu plătim ne vor tăia curentul electric și gazul“, a declarat Constantin Mîndrilă, directorul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon“ din Focșani. 

În replică, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a precizat că Ministerul Sănătății este cel care ar trebui să aloce sumele necesare pentru plata facturilor la utilități. „Consider că Ministerul Sănătății este fix instituția care poate să aloce bani pentru plata facturilor pentru că, ce să vezi, la ei se află partea legislativă. Dar Consiliul Județean Vrancea va susține această instituție și nu va pune în pericol funcționalitatea Spitalului Județean“, a precizat Cătălin Toma. Acesta a adăugat că administrația județeană sprijină Spitalul Județean pentru a-și putea desfășura activitatea. „Consiliul Județean Vrancea susține sănătatea și sprijină Spitalul Județean pentru a-și putea desfășura activitatea, prin alocări financiare necesare pentru plata utilităților. Sănătatea este un domeniu prioritar și din partea Consiliului Județean există toată deschiderea”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea.  

Vă reamintim că administrația județeană a mai alocat în luna aprilie a acestui an suma de 200 mii lei Spitalului Județean, tot pentru plata facturilor restante la utilități. „Pentru a ajuta cea mai mare unitate sanitară din județ să depășească situația dificilă cu care se confruntă în prezent din cauza facturilor mari la utilități, în cadrul ședinței ordinare de astăzi, aleșii județeni au aprobat un proiect de hotărâre inițiat de președintele Cătălin Toma privind rectificarea bugetară, prin care au fost redistribuite sumele prevăzute pentru Spital din trimestrul 3 în trimestrul 2 din acest an. Astfel, Consiliul Județean Vrancea va vira în aceste zile în contul Spitalului suma de 200.000 lei. Precizăm că de la începutul acestui an, administrația județeană a mai alocat Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani încă 800.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor materiale și de funcționare“, se arăta atunci într-o informare a Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here