Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Școala „Anghel Saligny” Focșani – lecții despre sănătate

Educația începe acasă, se continuă la școală și este susținută de societate

Elevii claselor I E  și a II-a D de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” au beneficiat de lecții despre sănătate și au fost oaspeții celui mai important furnizor de fructe din județul Vrancea, ferma „deLivada” a societății P.I.F.&L.M.S. Company S.R.L. Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, elevii claselor a II-a D și I E de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny”, îndrumați de doamnele profesor pentru învățământ primar Vasile Ana-Maria și Baraghin Mirela au avut parte de o serie de activități educative despre sănătate, cu scopul dezvoltării cunoștințelor despre consumul echilibrat de fructe și legume.

Aflându-ne în anotimpul belșugului și al roadelor, doamnele coordonator au oferit informații, adaptate nivelului de vârstă, despre fructele și legumele de toamnă, despre ciclul de viață al pomului fructifer și părțile sale componente. Partener al proiectului educațional, doamna doctor Sîrbu Anca Maria le-a vorbit elevilor despre importața respectării unui program nutrițional încă de la vârste fragede și rolul fiecărei vitamine pentru dezvoltarea armonioasă a corpului uman. 

Activitatea a continuat prin prezentarea de către doamna asistent medical Hîrșu Corina Anca a modului corect de a asimila vitaminele din fructe și legume. Micii școlari curioși au asaltat cadrele medicale cu o serie de întrebări menite să le satisfacă setea de cunoaștere: „Câte nuci avem voie să mâncăm pe zi?”, „Câte fructe putem consuma zilnic?”,  De ce soarele ne oferă vitamina D?”, „Pot bea cât suc natural de fructe doresc?”, „Mâncăm fructe înainte sau după masă?”, ș.a.m.d..

Ultima zi a proiectului s-a încheiat prin vizita la unul dintre cei mai importanți furnizori de fructe, ferma „ de Livada”, din comuna Garoafa, sat Precistanu. Elevii au fost întâmpinați cu deosebită căldură de întreaga echipă a societății P.I.F.&L.M.S. Company S.R.L., iar doamna inginer Chiru Raluca i-a inițiat în tainele recoltării și depozitării fructelor. Acolo au putut observa cum se realizează întreg procesul de culegere al fructelor de sezon, transportul acestora cu utilajele agricole, ambalarea pentru distribuirea către marile magazine comerciale și obținerea sucurilor naturale.

Gazda a adus un plus de bucurie experienței de neuitat pe care cei mici au trăit-o la fermă, oferindu-le, înainte de plecare, cadouri din producția proprie: nectar de mere și cătina, fructe și un rucsac pe care să îl poarte în toate aventurile lor. Prin acest proiect educațional, noi, cadrele didactice coordonatoare, ne-am propus ca micii școlari să își formeze deprinderi sănătoase de alimentație, luând drept învățătură valoroasă atât îndrumările noastre, cât și ale cadrelor medicale. De asemenea, prin oportunitatea de a observa  întreg procesul de recoltare, ambalare și procesare al fructelor la ferma „deLivada”, am reușit să le oferim elevilor exemple de bune practici și să le creem amintiri prețioase despre viața de școlar. Pe aceasta cale dorim să mulțumim tuturor partenerilor care ne-au susținut!

Sursa foto și text: Prof. învățământ primar Ana-Maria Vasile, Școala Gimnazială „Anghel Saligny‟ Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?