Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO: Simpozion organizat la Focșani privind securitatea și sănătatea în muncă

„Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară!” este tema Săptămânii europene pentru securitate și sănătate în muncă organizată de I.T.M. Vrancea

”Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă”, eveniment anual, organizat de EU-OSHA – Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă și partenerii săi, cu sprijinul Inspecției Muncii, își propune să aducă în atenția angajatorilor, managerilor, instituțiilor publice, partenerilor sociali (sindicate, patronate), lucrătorilor și reprezentanților SSM din sectorul public și privat: noutăți, soluții și exemple de bună practică privind activitatea de securitate și sănătate în muncă în contextul actual și în concordanță cu Campania lansată de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă pentru perioada 2020 – 2022. 

Fiecare ”Săptămână europeană” are în centru tema Campaniei și își propune creșterea gradului de conștientizare privind importanța managementului activ și participativ al sănătății și securității la locul de muncă. 

Organizată în fiecare an, în luna octombrie, Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă reprezintă un punct de atracție al fiecărei Campanii „Locuri de muncă sigure și sănătoase”, printre activitățile organizate numărându-se evenimente desfășurate prin mijloacele de comunicare socială, conferințe, sesiuni de informare, etc. 

Marți, 4 octombrie 2022 Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea a fost gazda Simpozionului Regional organizat în cadrul Săptămânii europene pentru securitate și sănătate în muncă.

Astfel, Inspectorul șef, dna. Eliza Botezatu a prezentat tema întâlnirii: “AFECȚIUNILE MUSCULO – SCHELETICE (AMS)“, una din cele mai frecvente probleme de sănătate profesională atât la nivel european cât și la nivelul țării noastre, aceasta afectând milioane de lucrători, iar pentru angajatori reprezintă costuri de miliarde de euro. Combaterea AMS contribuie la îmbunătățirea vieții lucrătorilor, aducând însă și beneficii economice evidente.

În cadrul Simpozionului Regional au fost prezentate și dezbătute lucrări publicate în cartea “Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai usoara. Afecțiunile musculo – scheletice” elaborată în colaborare cu Universitatea « Gheorghe Asachi » Iași, având la bază studii de caz, exemple de bune practici care analizează diverse inițiative naționale în domeniul politicilor securității și sănătății în muncă, ce vizează prevenirea și gestionarea afecțiunilor musculo-scheletice.

La elaborarea lucrării prezentate au fost implicați și și-au adus contribuția inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Ialomița, I.T.M. Buzău, I.T.M. Vrancea, I.T.M. Bacău, I.T.M. Vaslui, I.T.M. Covasna, I.T. M. Tulcea, I.T.M. Brăila, I.T.M. Galați, I.T.M. Constanța, medici de medicina muncii din Vrancea și Constanta și nu în ultimul rând, angajatori de la nivelul judetului Galați. 

Dl. Dantes Nicolae Bratu, Inspector General de Stat Inspecția Muncii, cu prilejul participării la lucrările Săptămânii europene pentru securitate și sănătate în muncă, organizate de I.T.M. Vrancea, a prezentat rolul activ pe care si l-a asumat Inspecția Muncii pe toată durata Campaniei, și-a exprimat speranța că informațiile prezentate au adus o reală contribuție la dezvoltarea sistemului informațional legat de metodele de reducere a riscurilor de îmbolnăvire și vor contribui la realizarea unor «locuri de muncă mai sigure și mai sănătoase».

Totodata, Dl. Dantes Nicolae Bratu, Inspector General de Stat Inspecția Muncii cât și dna. Eliza Botezatu, inspector șef I.T.M. Vrancea au mulțumit tuturor participanților care au dat curs invitațiilor Inspecției Muncii și I.T.M. Vrancea : dl. Președinte al Consiliului Județean Vrancea, dl. Vicepreședinte al Consiliului Județean, dl. Director al Cancelariei Prefectului, dna. City Manager, Primăria Focsani, inspector șef I.P.J. Vrancea, Director Casa de Pensii Vrancea, S.M.L. Vrancea, medici de medicina muncii, reprezentanți servicii externe, reprezentanți ai mediului de afaceri, colegi din inspectoratele teritoriale de muncă.

Comunicat de presă, 4 octombrie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?