Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! Jandarmii montani vrânceni au arborat drapelul național, la Cascada din Horn din Munții Vrancei

Astăzi, 5 octombrie a.c. structurile montane ale Jandarmeriei Române aniversează 21 de ani de activitate în domeniul montan.

Cu acest prilej, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au arborat drapelul național la Cascada din Horn, din Munții Vrancei.

În componența Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, funcționează Postul de Jandarmi Montan Soveja înfiinţat la data de 15 octombrie 2003 şi Postul de Jandarmi Montan Lepșa, structură care a luat fiinţă în anul 2011.
Jandarmii montani execută zilnic misiuni de patrulare pe traseele montane pentru îndrumarea/sprijinirea turiștilor, participând totodată și la acțiuni comune cu reprezentanţii instituţiilor abilitate pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor privind asigurarea protecţiei, conservării fondului cinegetic şi piscicol natural, precum şi pentru protecţia mediului.

Pentru îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor, jandarmii montani au fost dotaţi cu echipament adecvat zonei montane, (schiuri, cordeline, echipament de protecţie, truse de prim-ajutor), autospeciale pentru patrulare și ATV- uri, cu ajutorul cărora pot ajunge în zonele mai greu accesibile în misiunile de căutare şi evacuare a turiştilor aflați în dificultate pe munte.

sursă text și foto: IJJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?