Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Drumul județean 252 – sectorul Ploscuțeni – Homocea, deteriorat de camioane de mare tonaj

Drumul județean 252 (limită județ Galați – Ploscuțeni – Homocea – limită județ Bacău) se află în atenția Consiliului Județean Vrancea, care a realizat anul trecut ample lucrări de reabilitare, în cadrul programului anual de întreținere curentă pe timp de vară, se arată într-o informare a administrației județene. Reacția Consiliului Județean vine după ce Primăria Ploscuțeni a postat pe pagina de facebook un punct de vedere în care se arată că în spațiul online circulă mai multe postări în care cetățenii din comună își exprimă nemulțumirea față de starea în care se află DJ 252, drum ce face legătură în Ploscuțeni și Homocea.

Consiliul Județean arată că pe parcursul anului 2021 a executat lucrări de reparații la DJ 252 în valoare de 2.037.415 lei, cuprinzând: Turnare covor asfaltic; Îmbrăcăminte asfaltică și plombe de 7 cm; Îmbrăcăminte asfaltică și plombe de 9 cm; Tratare burdușiri; Ridicare la cotă capace de canalizare – 95 bucăți; Realizare marcaje rutiere și montare semne de circulație; Cosire vegetație ierboasă. Lucrările au fost recepționate la finalizarea lucrărilor, fapt de care au luat act și reprezentanții Primăriei comunei Ploscuțeni, care au semnat procesul verbal de recepție. „Cu toate că aceste lucrări de reparație au fost realizate în urmă cu câteva luni, inclusiv turnarea de covor asfaltic, am luat act de problemele apărute în ultimul timp la acest drum și vom lua toate măsurile necesare pentru remedierea acestor aspecte. Suntem alături de vrânceni și orice problemă semnalată pe drumurile județene încercăm să o rezolvăm într-un timp cât mai scurt”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

În informarea administrației județene se mai arată că „posibila deteriorare a drumului într-un timp atât de scurt este cauzată de autocamioanele de mare tonaj, care transportă balast din zona Adjud și tranzitează drumul către Galați“. „Intenția Consiliului Județean este aceea de a amenaja platforme de cântărire pentru restricționarea circulației camioanelor supraîncărcate, care duc la degradarea drumului. În acest context, Consiliul Județean revine cu rugămintea către Primăria Ploscuțeni de a pune la dispoziție un teren pentru amenajarea unei platforme de cântărire pentru vehiculele de mare tonaj, pentru a proteja investiția“, se mai arată în informarea Consiliului Județean Vrancea.

Ce spun reprezentanții Primăriei Ploscuțeni

Pe de altă parte, Primăria Ploscuțeni a postat ieri dimineață pe pagina de facebook un mesaj în care arată că drumul județean deteriorat, față de care își exprimă nemulțumirea o parte din locuitorii comunei, se află în administrarea Consiliului Județean Vrancea. „În spațiul online circulă mai multe postări în care cetățenii noștri își exprimă nemulțumirea referitor la starea în care se află DJ 252 ce face legătură în Ploscuțeni și Homocea. Deși suntem în asentiment cu totata lumea, facem precizarea că DJ 252 se află în patrimoniul Consiliului Județean Vrancea, astfel că Primăria Ploscuțeni nu poate efectua lucrări de reparație la acest drum. Noi, ca instituție, am făcut către Consiliul Județean nenumărate sesizări la care momentan nu am primit răspunsuri concrete. Nu ne rămâne decât să continuăm pe această cale și să sperăm că pe viitor aceste adrese se vor concretiza prin efectuarea de lucrări de reparație de către Consiliul Județean pe sectoarele de drum deteriorate“, se arată în mesajul de pe pagina de socializare a Primăriei Ploscuțeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?