Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Atenție la ofertele de pe rețelele de socializare: un vrâncean a dat un avans de 575 de lei pentru un telefon inexistent

Un vrâncean a rămas și fără bani și fără un telefon pe care și-l dorea, după ce s-a încrezut într-un anunț de vânzare publicat pe Facebook – Marketplace. Chiar dacă a făcut plângere pentru înșelăciune la câteva zile după ce a achitat avansul pentru un telefon care nu i-a mai fost trimis, persoana care îl convinsese să îi trimită banii nu a fost de găsit. Din acest motiv, în ciuda faptului că anchetatorii au concluzionat că fapta de înșelăciune există, soluția dată de procurori a fost de renunțare la urmărirea penală, soluție care de altfel a și fost confirmată de instanță. 

Vrânceanul în cauză își comandase telefonul, care pe site-urile pentru anunțuri poate ajunge și la peste 3.000 de lei, chiar în prima zi a lunii martie din acest an, iar după 10 zile, realizând că a fost victima unei înșelăciuni, a sesizat poliția. Din ce a povestit acesta, căzuse de acord cu femeia care vindea telefonul să îi trimită 500 de lei avans, după ce luase legătura cu aceasta și îl convinsese că telefonul mobil în cauză nu poate fi livrat prin intermediul serviciului de curierat întrucât depășește valoarea de 2.000 lei. Zis și făcut, vrânceanul a mers și a achitat 575 lei (500 lei reprezentând avansul pentru telefon și 75 lei taxa de transport), după cum i se indicase, însă telefonul nu i-a mai fost livrat niciodată.

Foto cu rol de prezentare, sursa: Luca Sammarco – pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?