Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO: Precizări privind registrul general de evidență a salariaților

Reamintim prevederile art. 2 alin. din H.G. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, potrivit căruia completarea și transmiterea datelor în registru se realizează și de către prestatorii prevăzuți la alin. (5). Astfel, angajatorii, persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au sau nu statutul de utilitate publică, pot contracta serviciul de completare şi transmitere a datelor în registru prin încheierea de contracte de prestări servicii cu prestatori care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile prevederilor legale în vigoare, inclusiv ale prevederilor privind protecţia datelor cu caracter personal.

Angajatorii – persoane fizice sau juridice de drept privat – au obligația de a notifica, în scris, inspectoratul teritorial de muncă, în a cărui rază teritorială își au sediul/domiciliul, despre încheierea contractelor de prestări servicii prevăzute la alin. (5), precum și datele de identificare ale prestatorului, în termen de 3 zile lucrătoare de la data încheierii contractului de prestări de servicii. Informarea va consta într-o adresă întocmită de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii, certificatul de înregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comerţului, sau dovada înregistrării fiscale la organele competente, precum şi data de la care s-a contractat serviciul de completare şi transmitere a registrului – art. 2 alin. 8 și Ordin 1918/2011.

Potrivit art. 8 alin.3) din H.G. 905/2017, “constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 , d) nerespectarea prevederilor art. 2 alin. (8) privind informarea inspectoratelor teritoriale de muncă cu privire la prestatorii de servicii, în termen de 3 zile lucratoare.

Avand în vedere cele menționate, vă solicităm să respectati întocmai prevederile legale în vigoare privind completarea și transmiterea REVISAL și rugăm, totodată, prestatorii să facă diligențe pe lângă angajatorii cu care încheie contracte de prestări servicii pentru depunerea notificării la inspectoratul teritorial de muncă în termenul legal de 3 zile lucrătoare de la data încheierii contractului de prestări de servicii.

Comunicat de presă

28.09.2022  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?