Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Viceprimarul Alexandra Tătaru rămâne aceeași fată simplă, cu salarii de peste 115 mii lei, dar vrea și ea cheltuieli de protocol decontate

Este greu să treci cu vederea lamentările viceprimarului Alexandra Tătaru, aripa USR blondă cu care ne-am ales după alegerile din 27 septembrie 2020. Încerci să ignori o postare, două, trei, însă doamna insistă și persistă pe aceeași linie încât de piatră să fii și tot nu ai cum să nu reacționezi. A lăsat la o parte postura de „Mița biciclista”, cei câțiva centimetri care i-au atras atenția în parcare sau culoarea lăsată pe asfalt de mașinile de gunoi și a trecut la lucruri mai „hard”. 

Pentru că, nu-i așa, doamna Tătaru este mare influencer inclusiv la nivel național, s-a gândit să scrie despre „majorarea indemnizațiilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, precum și angajaților din UAT-uri”, angajați care, cum s-ar zice, au de fapt salarii. Unde mai pui că la sfârșitul postării în care se alintă și se victimizează face un apel ferm, țineți-vă bine, către Klaus Iohannis. Care cu siguranță va rămâne interzis – dacă nu a rămas deja – și, înainte de luarea unei decizii, va cădea pe gânduri: „Ia uite, Alexandra din Focșani zice că ar trebui să …”. Bine, probabil și sub imperiul emoției de a i se adresa președintelui țării, Alexandra Tătaru, nume de renume în învățământ, scrie negru pe alb următoarea enormitate: „(…) mulțumesc încă odată”; „(…) o oprim încă odată”. Hai să spunem în cor: o dată, două dăți, da?

Nu că postarea celui mai activ viceprimar nu ar fi editată de vreo 4 ori. Ceea ce ne face să credem că la o altă dată se gândea dumneaei. Cum a fost odată, cândva, de exemplu. Dar nu i-a ieșit. Acum, că e parte activă în primărie, a dorit musai să facă un intro până la apelul către Iohannis. Așa aflăm că dumneaei abia de doi ani se străduiește să se dedice „100%  în slujba oamenilor”, după 20 de ani la catedră… și lipsuri. Lăsați, că dedicată ați fost mereu, sunt destui care știu. Poate nu chiar 100%, aia e, până la urmă toți avem momente în care ne prefacem. 

Acum, doamna are o indemnizație, dacă tot a fost votată viceprimar de majoritarii din Consiliul Local Focșani. Nu, serios. Potrivit declarației de avere pe care singură și-a completat-o pe 15 iunie anul acesta, doamna viceprimar a încasat pe tot anul plin 2021 un „salariu” de 115.663 lei de la Municipiul Focșani, un alt „salariu” de 2.190 lei de la același municipiu, un „salariu” de 7.849 lei de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani și un alt „salariu” de 292 lei de la Camera Deputaților, Palatul Parlamentului. 

Citând din ea însăși, doamna nu a fost interesată niciodată de „partea materială, fiind mânată în activitate de idealuri mai importante, și anume să-mi pun priceperea la dezvoltarea orașului în care muncim și trăim”. Iar printre primele două idealuri importante asumate de dumneaei, întru bunăstarea locuitorilor municipiului, a fost transformarea excedentului bugetar în vouchere pentru doamne și domnișoare, plus un alt proiect legat de biroul în care voia să își desfășoare activitatea în Primăria Focșani. Ar mai fi exemple, dar e suficient pe moment. Idealuri, idealuri peste tot. Însă doamna chiar nu se plânge, ține să sublinieze că e obișnuită cu lipsurile. Dar – pentru că e și un dar – ar fi loc și de mai bine. Asta am interpreta noi. Pentru că, nu-i așa, Alexandra Tătaru își plătește singură benzina cu care se plimbă prin oraș. Ei, altele erau vremurile când doamna cobora din alte mașini, alimentate din alți bani. Până să ajungă în primărie, firește. Un alt aspect demn de luat în seamă este acela că, să vedeți chestie, aceeași doamnă viceprimar scoate din buzunar bănuți pentru „un pahar cu apă, o cafea, o bomboană” cui îi bate la ușă să îi aducă ștrumfi, și nu i se asigură un minim protocol din banii municipalității. Ei, altceva ar fi să ți se deconteze o shaorma și/ sau un vin fără sulfiți. Culmea ar fi ca și cealaltă jumătate blondă de la parterul primăriei să vină cu pretenția să îi fie decontate cafelele pe care le servește spre final de program cu… cine mai dorește, cine mai poftește dumneaei. 

Ne-am îndepărtat ușor de la subiect, doamna cealaltă nu face postări așa serioase. Una peste alta, îi dorim doamnei Tătaru același succes în continuare. Și, de ce nu, poate reușește să își mai adauge câteva rânduri la partea din declarația de avere unde se menționează date despre „conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro”. Așa, ca o fată simplă ce a fost și este!

A! Și încă ceva! Doamna vice, n-o mai dansați p-asta cu voința cetățenilor municipiului Focșani datorită căreia ați ajuns consilier municipal. Ați fost pe niște liste, iar la alegeri, focșănenii au pus ștampila pe un partid. Singurul ales direct este primarul Misăilă, așa că, nah, dați muzica mai încet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?