Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Centre Rapide de Intervenție ale Crucii Roșii, înființate în 7 localități vrâncene cu sprijinul Consiliului Județean

Crucea Roșie Vrancea a lansat marți la Soveja, proiectul ”VOLUNTAR”. Proiectul este implementat de Crucea Roșie Vrancea și finanțat de Consiliul Județean, în baza Legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile. Este realizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” Vrancea, Asociația Comunelor din România – filiala Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. În cadrul proiectului vor fi înființate 7 Centre Rapide de Intervenție zonale la Adjud, Soveja, Nereju, Jariștea, Măicănești, Dumbrăveni și Vârteșcoiu și va fi constituită o rețea de 220 de voluntari, tineri cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, selectați la nivelul localităților.

Proiectul pilot are ca scop dezvoltarea unei rețele funcţionale de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Vrancea pe tot teritoriul judeţului, instruiți pentru gestionarea situațiilor de risc de la nivel local. „Felicitări pentru acest proiect! Ideea de a dezvolta o rețea funcțională de voluntari este una salutară, având rolul de a-i instrui pe voluntari în tipuri de intervenție multirisc”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Acesta a participat la eveniment alături de vicepreședintele Ionel Cel-Mare și de primarii din Bolotești (Fănică Popa), Soveja (Ionuț Filimon), Dumbrăveni (Valentin Tîlvăr) și Vârteșcoiu (Viorel Mârza).

Proiectul propune practic plasarea în comunități a unei rețele de salvatori formați, care vor fi capabili să acorde prim ajutor și să intervină în prevenirea agravării unor situații critice. Aceste echipe de voluntari, fiind mult mai aproape de comunități, pot interveni prompt, în funcție de situație, în sprijinul persoanelor aflate în situații de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?