Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO! Au început lucrările pregătitoare la sectorul de autostradă Buzău – Focșani; utilajele sunt pe drumul spre Crângul Petrești

Utilajele firmei UMB Spedition SRL au început lucrările pregătitoare în comuna Vânători, pe drumul spre Crângul Petrești, la lotul 4 din Autostrada A7, sectorul Mândrești Munteni – Focșani Nord. Lucrările sunt executate de Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL, care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni. Reprezentanții asocierii de firme care a câștigat licitația ne-au spus că primele lucrări din A7, Lotul 4, vor fi executate la Nodul Rutier Petrești. Cei 10,94 de kilometri includ nodul Focșani Nord care este prelungit cu aproape 4 km până în DN2D. Adică centura din zona de nord a municipiului prin care se va asigura legătura între DN2D, E85, Autostrada A7, DN 23, fără să mai fie nevoie ca vehiculele să traverseze Focșaniul. Constructorul român căruia i s-au atribuit ambele contracte de execuție, cu o valoare totală de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să finalizeze lucrările în anul 2024 (20 de luni).
Vă reamintim că Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7), iar dacă rezultatul licitației nu va fi contestat pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor. Câștigătorul desemnat pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani este același constructor român, respectiv Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL.
Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA). Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA). Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025), iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?