Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

O familie acuză că a fost înșelată cu 40 mii lei de un patron care le-a promis un tir cu panouri sandwich

Pe rețelele de socializare a circulat zilele trecute o postare a unui bărbat din Odobești care acuză că a fost înșelat de patronul unei firme care se ocupă cu „distribuirea de panouri sandwich‟. Pe scurt, omul ar fi plătit o sumă de bani pentru aceste panouri, însă nici până în prezent nu a primit marfa sau banii înapoi. Considerând că este înșelat, bărbatul a mers la poliție pentru a face plângere. Mai mult decât atât, omul ne-a contactat cerându-ne și nouă ajutorul. 

Iată ce spune soția bărbatului înșelat despre acest incident: „În luna iunie, soțul meu a postat pe Facebook un mesaj că ar vrea să afle ce oferte de preț sunt pentru panourile sandwich. Un băiat din sat ni l-a recomandat pe nașul lui. Soțul meu a luat legătura cu respectivul și a negociat oferta lui. Am plătit un avans de 20.000 de lei, urmând ca restul banilor să-i dăm când aduce marfa, adică în două săptămâni. După o săptămână ne-a sunat respectivul și ne-a spus că are un tir încărcat cu marfă la Târgoviște și clientul căruia trebuia să-i livreze panourile a refuzat marfa. Inițial noi am spus că vom cumpăra doar panourile pentru acoperiș. I-a propus soțului meu să cumpere toate panourile din tirul de la Târgoviște pentru că ni le va da cu jumătate de preț. Soțul a acceptat și a plătit în total 40.000 de lei‟.

„N-am primit nici banii înapoi, nici marfa‟

Soții păgubiți acuză faptul că din momentul în care au achitat cei 40 de mii de lei, patronul firmei respective i-a tot „amânat‟. Când au văzut că trece prea mult timp, au mers la poliție. „Am depus o plângere la poliție. Banii i-am transferat pe contul firmei. L-am rugat să-mi dea banii înapoi, pe contul meu. Am primit un mesaj cum că cei 40.000 de lei au intrat în cont, dar când am mers la bancă mi s-a spus că nu este niciun ban în cont. De atunci și până acum ne tot amână cu banii‟, mai povestește soția bărbatului. Cei doi soți ne-au spus că reprezentanții IPJ Vrancea le-au transmis că „aspectele sesizate întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune‟, fiind „întocmit dosar de cercetare penală, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani cu propunerea legală de soluționare‟.

Ce spune bărbatul acuzat?

Am luat legătura și cu persoana acuzată, care a recunoscut că este vorba despre „un litigiu comercial care se află pe rol‟. Bărbatul acuzat spune însă că după ce a negociat oferta, „s-au schimbat prețurile‟, iar clientul nu a mai fost de acord, solicitând banii înapoi sau „să-i aduc panourile la standarde, dar durează, pentru că se aduc din Belgia‟. Bărbatul acuzat mai spune că transferul celor 40.000 de lei înapoi la beneficiar nu a fost posibil pentru că „el vrea cash. Are niște condiții. Nu au intrat pe cont pentru că mi-a dat alt beneficiar al contului, iar noi avem o linie de credit pe firmă și banca nu a acceptat transferul pentru asta, decât dacă era pe numele lui. Rezolvare este că o să-i dăm banii înapoi‟. Tototdată, patronul respectiv spune că a mers la poliție și a dat declarații și mai adaugă faptul că „facturile sunt înregistrate în firmă. Banii au intrat prin firmă‟.

Foto: Tumisu – Pixabay 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?