Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Firme din Vrancea, care foloseau ilegal angajați străini, amendate de polițiștii de imigrări

Timp de trei zile, polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări Vrancea au continuat acțiunile privind prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a cetățenilor străini. Două societăți comerciale au fost sancționate.

În perioada 20 – 22 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea, în cooperare cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, au desfășurat patru acțiuni pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale în cazul a două societăți comerciale, valoarea totală a amenzilor fiind de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile OG nr. 25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.
Din verificări a reieșit că cele două societăți comerciale au încheiat contracte individuale de muncă pentru un cetățean din Pakistan și unul din Republica Moldova, fără a obține avizul de angajare pentru aceștia.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

COMUNICAT DE PRESĂ

foto cu rol de prezentare: ziarulargesul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?