Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Petrecerea de Revelion din Piața Unirii, organizată de Teatrul Pastia; sondaj de opinie pentru a vedea ce artiști să fie invitați

Reprezentanții Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” vor să organizeze proiectele culturale de la sfârșitul acestui an în Focșani și să facă investiții cu ajutorul banilor alocați de la bugetul de stat pentru finanțarea instituțiilor de spectacole și concerte. Primăria Focșani a primit 3,23 milioane lei de la bugetul de stat pentru finanțarea instituțiilor de spectacole și concerte. Banii urmează să fie repartizați Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” la ședința ordinară a Consiliului Local din această săptămână, unde se va discuta o hotărâre pentru rectificarea bugetului local. Cei 3,23 milioane lei alocați de la bugetul de stat nu pot fi direcționați de municipalitate către alte instituții culturale, cum ar fi Ateneul Popular, deoarece aceasta nu este instituție de spectacole, după ce consilierii PNL-USR nu au fost de acord cu propunerea primarului Cristi Misăilă. În aceste condiții, banii vor fi cheltuiți doar de Teatrul Municipal Maior Gh. Pastia, care a pregătit deja o listă de proiecte culturale pe care vrea să le deruleze în ultimele luni din 2022.

Pe listă au fost trecute proiectele Vranthalia, Zilele Pastia, Ziua Vârstnicilor, În Târgul Focșanilor, Ziua Națională 1 Decembrie, Festivalul Florentin Delmar, Serbările Iernii, Revelion. Pentru fiecare din aceste proiecte a fost întocmit un deviz estimativ. De exemplu, pentru Vranthalia a fost estimat un buget de 400 mii lei, iar pentru Revelion un buget de 150 mii lei. „Propunem ca în acest an să invităm focșănenii în Piața Unirii, la o horă strămoșească în miezul nopții dar și petrecerea împreună cu artiștii cei mai iubiți de focșăneni, pentru care vom face un sondaj de opinie, pentru realizarea acestui eveniment de suflet al românilor. Dorim ca trecerea în Noul An să fie și pentru cetățenii cu posibilități reduse un prilej de a se bucura alături de artiștii apreciați și de a socializa cu prietenii, colegii sau familia”, se arată în nota justificativă. Tot din banii suplimentari se propune realizarea mai multor investiții, respectiv scenă cu sunet și lumini, pian Steinway, kit studio mobil Broadcast cu trei camere, sistem de vânzare bilete on-line, reparații la fațadă și interioare, înlocuirea sistemului termic, înlocuirea tablei la acoperiș. „Consiliul de administrație al Teatrului Municipal Mr. Gh. Pastia Focșani împreună cu ordonatorul principal de credite vor decide aprobarea cheltuirii sumelor. Sumele prezentate în solicitare sunt variabile, ofertele pentru produse schimbându-se de la o zi la alta în funcție de inflație. Considerăm că acordarea acestei sume și cheltuierea ei în mod judicios vor conduce la o mai bună desfășurare a activității, la conservarea clădirii de patrimoniu și îmbunătățirea vizibilității ei în plan cultural național, fapt ce va contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea relației cu publicul din Focșani și nu nuami”, se arată în adresa semnată de managerul Sorin Francu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?