Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Școala din Voetin, Sihlea, va avea grupuri sanitare din eurocontainere prefabricate

Autoritățile din comuna Sihlea au scos la licitație un contract pentru amenajarea de grupuri sanitare la Școala cu clasele I-VIII din satul Voetin, contract estimat la o valoare de 262.546,5 lei. Banii vin de la bugetul local, iar valoarea la care este adjudecată licitația va fi cea finală, dat fiind că în documentație se arată că prețul nu se ajustează.

Investiția urmează a fi făcută pe un teren unde în prezent sunt și alte corpuri de clădire, inclusiv – de școală, o magazie și un grup sanitar. Iar cel care urmează a fi extins cu grupuri sanitare și hol în suprafață de 60,90 mp este identificat ca Școala – C4, cu suprafața de 112 mp. În caietul de sarcini cerința este ca că grupurile sanitare să fie realizate din eurocontainere prefabricate, cu închideri exterioare din panouri sanwich 100 mm și compartimentări din pereți neportanți din structură metalică, miez de vată minerală și închideri din plăci de gips-carton cu grosime de 60 mm. Holul va avea închideri exterioare din panouri sanwich 100 mm grosime. Din descriere, în interior pardoseala va fi realizată din gresie antiderapantă, pereții din panouri sanwich aparente/ var superlavabil la pereții de gips-carton, tavanele vor fi realizate din panouri sanwich aparente/ glet+var la tavan fals hol, vor exista uși și ferestre din tâmplărie aluminiu în toate spațiile – inclusiv la exterior.

Prin acest proiect se propune extinderea corpului de clădire C4 cu grupuri sanitare. Asupra corpului de clădire nu se va interveni, cu execepția desfacerii parapetului ferestrei aferente holului existent pentru realizarea ușii către grupurile sanitare propuse. (…) Scopul acestui proiect este amenajarea unor grupuri sanitare care să corespundă normelor de igienă în vigoare. Obiectivul ce se dorește a fi atins este asigurarea unui număr suficient de toalete pentru elevi și amenajarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități”, se explică în caietul de sarcini, cu mențiunea că trebuie realizată și o fosă septică ecologică etanșă, dat fiind că nu este posibilă branșarea la o rețea de canalizare, iar încălzirea viitoarelor grupuri sanitare va fi făcută cu radiatoare electrice.

Foto cu rol de prezentare, sursa: pcontainer.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?