Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Primarul Misăilă și deputatul Marin susțin România în Schengen!

Focșănenii s-au alăturat campaniei derulată de PES activists România prin care se militează pentru un vot favorabil în ceea ce privește aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Sâmbătă, membrii PES activists Vrancea, coordonați de președintele Bogdan Matișan, i-au informat pe focșăneni despre beneficiile aderării României la spațiul Schengen și i-au rugat, prin intermediul cărților poștale puse la dispoziție, să trimită mesajele lor de susținere pentru acest deziderat. La acțiune au fost prezenți și primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă și deputatul PSD, Laurențiu Marin, care, de asemenea, și-au exprimat susținerea în ceea ce privește integrarea României în spațiul Schengen. Toate cărțile poștale cu mesajele focșănenilor vor fi depuse la sediul Cosiliului Uniunii Europene din Bruxelle”, se arată într-un comunicat al PES activists Vrancea.

Am răspuns cu plăcere astăzi invitației președintelui PES Activists Vrancea, Bogdan Matișan, de a-mi exprima susținerea în ceea ce privește aderarea României la spaţiul Schengen. România respectă de multă vreme criteriile impuse de Comisia Europeană și trebuie să intre în spațiul Schengen. Mi-am exprimat mesajul de susținere și am semnat pentru dreptul focșănenilor și al românilor în general de a circula liber în Europa, ca parte a marii familii europene, a spus primarul Cristi Misăilă.

Deputatul PSD, Laurențiu Marin, a arătat că românii merită în Schengen iar România respectă de 11 ani toate criteriile. În contextul războiului din Ucraina, țara noastră a demonstrat că poate proteja la nivel maxim frontierele externe. Am răspuns astăzi cu plăcere invitației colegilor mei din PES Activists Vrancea de a-mi exprima susținerea în ceea ce privește aderarea României la spaţiul Schengen. Aderarea României este tot mai aproape şi poate asigura românilor drepturi depline şi oportunităţi economice semnificative pentru ţara noastră. Un drept pe care România îl are și care aduce multiple avantaje: Trecerea frontierelor europene fără controale suplimentare. Produsele românești sau fabricate în România vor putea fi exportate cu costuri operaționale mai mici conducând la creșterea competivității economiei românești. România va avea noi oportunități de investiții și dezvoltare economică.Transportatorii din România vor avea noi oportunități de dezvoltare economică. Aderarea la Schengen trebuie să se producă în cel mai scurt timp!, a subliniat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?