Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

FOTO: Handbal, Liga Națională – Campionii și-au onorat statutul în fața focșănenilor!

  • Dinamo București – CSM Focșani 2007 41-33 (24-17)

Formații

Dinamo București: Bucătaru, Heidarirad – Dedu – 1 gol, Racoțea – 2, Da Silva – 3, Gurbindo – 3, Negru – 3, Pasqual – 4, Kukik – 1, Kasparek – 1, Kuduz – 5, Humet – 4, Akimenco – 9, Bokhan – 2, Shebib – 2, Militaru – 1.

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Ragea, Kritikos – 3, Rață – 6, Golea – 1, Miroiu – 2, Krnoglavac – 8, Popovici, Hrimiuc – 1, Mocanu, Marijanac – 4, Nuțu – 1, Krstevski, Roșu – 3, Makrishin – 4.

CSM Focșani 2007 a jucat sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 18:00, în runda a cincea a Campionatului Ligii Naționale de Handbal în deplasare, cu Dinamo București. Partida s-a încheiat cu victoria normală a campionilor, care au evoluat cu lotul folosit și în Liga Campionilor. Dinamoviștii și-au onorat statutul de echipă mare și au evoluat la nivelul la care au făcut-o cu câteva zile în urmă în Liga Campionilor, în compania campioanei Danemarcei. Au fost pe teren sâmbătă seara, practic aceiași jucători care au terminat la egalitate, joi, 21 septembrie, cu GOG, în deplasare și în fața cărora handbaliștii Focșaniului au jucat fără complexe, dar de care au fost depășiți grație valorii individuale mult superioare a majorității adversarilor. Beneficiind de un lot mare și extrem de puternic și de handbaliști cu valori apropiate, Xavier Pasqual a schimbat mereu, jucătorii obosiți fiind repede înlocuiți cu alții odhniți de pe bancă fără ca randamentul să aibă de suferit.

Este de observat că au înscris toți cei 14 jucători de câmp ai lui Dinamo, în timp ce de oaspeții au avut doar 10 marcatori. Între aceștia s-a aflat și juniorul de doar 17 ani Alexandru Golea, conducătorul de joc al Naționalei României și căpitanul echipei de juniori 1 a CSM Focșani 2007. Înainte de plecarea în Capitală pentru meciul cu Dinamo, la unul dintre antrenamente, antrenorul Dalibor Cutura mi-a spus că își dorește să debuteze în partidele din Ligă și juniorii din lot. Poate chiar cu Dinamo. S-a ținut de cuvânt și singurul junior din lot a evoluat 5-6 minute. A jucat cu dezinvoltură, fără trac. A scos a treia eliminare a lui Kuduz printr-o pătrundere la semicerc iar în final a marcat de la 7 metri în poarta lui Bucătaru, portarul Naționalei de seniori a României! Debut de ținut minte de Alex! Și relevant pentru ce pot juniorii crescuți și/sau dezvoltați la Centrul de copii și juniori al CSM Focșani 2007.

O scurtă cronologie a meciului!

După un început fulminant al gazdelor, care și-au surprins adversarii și au dus repede scorul la 7-1 și 10-3, oaspeții au recuperat și au ajuns la două goluri, în minutul 20 (14-12, 15-13), dar cu formidabila sa forță de atac, Dinamo a intrat în pauză cu 24-18. În partea a doua a întâlnirii, diferența a variat între cinci și zece goluri, pentru a se fixa la opt goluri. Scor onorabil pentru oaspeți, care putea fi mai strâns dacă aceștia nu ar fi ratat două lovituri de la 7 metri! CSM 2007 a jucat ca o formație redutabilă, cu apărare bună și mare forță de atac – i-a înscris lui Dinamo cele mai multe goluri din meciurile de campionat de până acum! În etapa următoare, sâmbătă, 1 octombrie, CSM Focșani 2007 va întîlni în Sala Polivalentă Politehnica Timișoara.

Sursa foto, Adamo Mardar, postare pe facebook FC Dinamo București 1948

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?