Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Un bunic și-a agresat sexual două nepoate, de 11 și 13 ani; a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Cinci ani și 8 luni de închisoare cu executare este prima sentință a instanței în dosarul unui vrâncean acuzat că și-a agresat sexual nepoata. Fetița, în vârstă de doar 13 ani, este cunoscută cu dizabilități de vorbire și de auz, însă, potrivit rechizitoriului, toate acestea nu l-au oprit pe bunicul său să dea buzna peste ea în cameră, să o ia în braţe, să o atingă şi să o sărute, moment în care victima s-a speriat şi a fugit. Aceasta în condițiile în care bărbatul, în vârstă de 62 de ani, are o condamnare anterioară recentă pentru tentativă de viol asupra unei alte nepoate, care la momentul respectiv avea 11 ani. Ultima faptă a fost comisă în luna mai a anului acesta, la câteva zile după condamnarea definitivă pentru tentativă de viol.

Inculpatul a fost reținut și arestat preventiv a doua zi, după ce mătușa fetiței agresate a sesizat incidentul prin apel la 112. Aceasta nu a fost singura măsură, însă. Cel mai probabil în eventualitatea în care inculpatul ar fi putut fi pus în libertate, câteva zile mai târziu, instanța a admis cererea de emitere a unui ordin de protecţie, formulată de nepoata inculpatului. Prin hotărâre, bărbatul a fost obligat să părăsească temporar, pentru șase luni, locuinţa comună, să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de victimă şi faţă de unitatea de învăţământ pe care o frecventează aceasta. Bunicului i-a fost interzis totodată să ia legătura în vreun fel cu nepoata sa, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă. În timpul anchetei, bunicul-agresor a recunoscut în parte ceea ce făcuse pe fondul consumului de alcool, afirmând că doar a pupat-o pe minoră.

(…) condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru agresiune sexuală (…). Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost dedus judecăţii în prezenta cauză este concurentă cu infracţiunea de tentativă la viol (data faptei 05.05.2019) pentru care a fost condamnat prin sentinţa penală a Judecătoriei Focşani, definitivă la data de 24.05.2022 prin neapelare, la pedeapsa de 2 ani închisoare, (…) contopeşte pedeapsa cu închisoarea aplicată în prezenta cauză cu cea de mai sus, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă de 2 ani închisoare (respectiv 8 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă totală de 5 ani şi 8 luni închisoare. (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada executată în stare de reţinere şi arest preventiv, de la data de 23.05.2022 la zi. (…) menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul (…) până la rămânerea definitivă a hotărârii sau până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 zile. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care suma de 1.000 de lei reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale”, se arată în sentința instanței, care poate fi atacată cu apel.

Sursa foto: cachsc.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?