Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Firmele familiei Umbrărescu au depus oferte pentru toate loturile din Autostrada Moldovei – A7

Firmele familiei Umbrărescu au depus oferte pentru toate loturile de autostradă de la Focșani la Pașcani. CNAIR a anunțat că, pentru tronsonul de Autostradă Focșani- Bacău (95,9 km) au fost depuse 12 oferte, câte patru pentru fiecare lot. Ofertele au fost depuse de asocieri de constructori din România și Turcia. Pentru fiecare lot perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni. Toată Autostrada Focșani-Bacău va avea o lungime de 95,9 km și are o valoare totală estimată de 8,24 miliarde de lei (fără TVA). Investiția este finanțată prin PNRR. Lotul 1: Focșani-Domnești Târg- în lungimea a 35,6 km și o valoare estimată de 2,98 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 2: Domnești Târg- Răcăciuni- în lungimea a 38,78 km și o valoare estimată de 3,14 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 3: Răcăciuni- Bacău- în lungime a 21,52 km și o valoare estimată de 2,11 miliarde de lei (fără TVA).

CNAIR a anunțat în urmă cu trei zile că nu mai puțin de 23 de oferte au fost depuse din partea mai multor asocieri de constructori din România, Turcia și Ucraina pentru construcția celor aproape 77,4 km de autostradă dintre Bacău și Pașcani. Valoarea estimată a lucrărilor de construcție pentru cele 3 loturi (lungime totală de circa 77,4 km) este de 5,8 miliarde lei fără TVA. Termenul de execuție al lucrărilor va fi de 30 de luni.

De altfel, firmele familiei Umbrărescu au construit și finalizat înainte de termen singura bucată din A7 deschisă traficului în prezent, cei 16 km de centură a Bacăului.

Până acum Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL a fost desemnată constructor pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7) și urmează semnarea contractelor dacă rezultatul licitației nu va fi contestat. Aceeași asociere a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?