Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și GALERIE FOTO: Peste 400 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii vrânceni în cadrul proiectului „ROADPOL – Safety Days”

În perioada 16-22 septembrie se desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days susținut de Comisia Europeană, ce are ca obiectiv reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din Europa, iar ziua de miercuri, 21 septembrie, să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere. Miercuri, 21 septembrie, în intervalul intervalul orar 09:00-13:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au continuat activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în cadrul proiectului ROADPOL – Safety Days. În cadrul acțiunii desfășurate polițiștii rutieri au legitimat 231 de persoane, au controlat 214 autovehicule și au efectuat 78 de testări alcoolscopice.

Polițiștii rutieri discutat cu participanții la trafic, în special cu privire la principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, în vederea conștientizării importanței respectării normelor rutiere. De asemenea, polițiștii le-au recomandat conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan și să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, expunându-le consecințele negative ale nerespectării acestora. În urma activităților desfăşurate, în perioada 16-20 septembrie a.c., poliţiştii au aplicat 407 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002. De asemenea, poliţiştii au reținut 37 permise de conducere şi retras 22 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pe totată perioada de derulare a proiectului ROADPOL – Safety Days.

Comunicat de presă IPJ Vrancea, 21 septembrie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?