Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Patru societăți vor deszăpezi drumurile județene din Sectorul Nord-Vrancea

Patru societăți vor efectua servicii de combatere a poleiului și deszăpezire pe drumurile județene din administrarea Consiliului Județean Vrancea pe durata a 48 luni calendaristice pentru Lot 1 Sector Nord. Este vorba de societățile Keyboard SRL, Sotirex SRL, Roman Impex SRL și EDN Bigblue Farmer SRL. Suma licitată pentru acest contract pentru o perioadă de 4 ani de zile este de 16,3 milioane de lei. 

Practic, administrația județeană merge pe aceeași împărțire a județului, ca și în anii trecuți, în două zone: Baza Sud (unde în anii trecuți erau prevăzute 25 de utilaje) și Baza Nord (24 utilaje). Firmele responsabile vor acționa cu lame, freze, autofreze, încărcătoare și au stocuri asigurate de material antiderapant. Din numărul de  utilaje stabilite prin contract, jumătate trebuie să fie prezente în bazele de deszăpezire (pentru care se plătește tarif de ,,așteptare”), iar celelalte utilaje vor acționa numai în cazuri de urgență, dacă utilajele alocate inițial nu fac față la intervenții. 

Pentru sectorul Sud, licitația a avul loc în luna iulie 2022 și a fost câștigată de societatea Keyboard SRL. Suma alocată din bugetul CJ Vrancea pentru iarna 2022 – 2023 se va deconta în funcție de lucrările de deszăpezire real executate în teren, verificate de inspectorii din cadrul Direcției Tehnice a CJ. Toate utilajele de deszăpezire vor fi dotate cu dispozitive GPS, iar în funcție de starea vremii, se va emite ordinul de începere a lucrărilor. Reţeaua de drumuri judeţene din Vrancea este de aproximativ 1030 de kilometri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?