Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Handbal Liga Națională – Meci aspru, dar spectaculos și cu victorie focșăneană!

  • CSM Focșani 2007 – ACS HC Buzău 2012 29-28 (16-16)
  • Aruncarea de începere a meciului a fost făcută de multipla campioană de atletism, Claudia Prisecaru, recent clasată pe locul 6 la Campionatul European de Seniori, la 3000 metri obstacole  

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico – 1 gol, Cloșcă – Ragea, Kritikos – 2, Rață – 1, Golea, Miroiu – 3, Crnoglavac – 6, Popovici, Hrimiuc – 1, Toboșaru, Marijanac – 3, Nuțu, Krstevski – 1, Roșu – 5, Makrishin – 6. 

HC Buzău 2022: Tcaciuc, Manole, Rizea, Nosrati – 3, Dumitrana – 2, Broască – 2, Crăciunescu, Stroe – 1, Mironescu – 2, Juskenas – 2, Bejinariu, Glendza – 2, Meduric, Mitrovic – 2, Barros – 10, Anton – 2.  

A fost joc de mare spectacol duminică seara în Sala Polivalentă unde s-au întâlnit, de la 18:30, CSM Focșani 2007 și HC Buzău 2012 în etapa a 4-a a ediției de campionat 2022-2023 a Ligii Naționale. Mereu, între cele două formații au fost partide jucate la cote de mare orgoliu și angajament, premiul urmărit fiind victoria. De cele mai multe ori premiul a revenit focșănenilor indiferent dacă întâlnirea a fost la ei acasă ei ori la Buzău. Duminică seara, gazdele au intrat pe teren pentru a obține a treia victorie a sezonului, iar buzoienii cu dorința de a sparge șirul victoriilor focșănene. Minutele care au urmat au fost cu spectacol handbalistic de mare calitate, cu joc aspru, de multe ori la limita regulamentului. Cu câte șase eliminări de fiecare parte – CSM 2007 a fost în situația de a avea în același timp trei suspendați! Cu decizii ale arbitrilor care au generat, în mai multe momente îndelungi dezaprobări din partea publicului focșănean. Ca și din partea băncilor tehnice, antrenorii Viorel Ciubotaru și Gabriel Armanu primind dintr-un asemenea motiv cartonașe galbene. Judecând la rece prestația arbitrilor, se poate spune că măcar o parte dintre dezaprobări au fost justificate. Din perspectivă focșăneană, lucrurile s-au calmat la final când scorul înscris pe tabelă le-a fost favorabil: 29-28. 

Partida a început cu gazdele în avantaj după cinci minute, în care fuseseră marcate doar trei goluri, apoi buzoienii au marcat până la 2-5, focșănenii s-au dus la 9-5 însă în ultimele cinci minute ale primei reprize s-a intrat cu 13-14 iar la pauză era 16-16. În repriza a doua, CSM 2007 a fost mereu în față cu unul, două goluri pentru ca în minutul 58 să fie 29-26. Arbitrii au inventat o neregulă comisă de Makrishin și i-au lăsat pe focșăneni cu un om mai puțin și cu mingea la oaspeți. Dalibor Cutura și jucătorii săi au mai trecut prin astfel de episoade, din care au ieșit în pagubă. De această dată au gestionat impecabil finalul de meci, golul 28 au Buzăului fiind marcat atunci când mai erau două secunde de joc. Echipa Focșaniului pare mai puternică mai echilibrată decât în campionatul trecut. Mai bună pare și cea a Buzăului. Însă duminică seara CSM 2007 a fost mai bună decât adversara sa și un alt rezultat decât victoria lor ar fi fost o viciere a realității din teren.                            

Cu această victorie, CSM Focșani 2007 se află pe locul 5, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, Minaur Baia Mare.  În etapa următoare, sâmbătă 24 septembrie, CSM 2007 va întâlni în deplasare pe Dinamo București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?