Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Focșani. Amenzi pentru constructorii care au tăiat copacii de pe strada 1 Decembrie 1918

Firma care realizează lucrări la străzi în cadrul proiectului de resistematizare a infrastructurii din Focșani va fi amendată de comisarii Gărzii de Mediu Vrancea pentru că a vătămat 8 arbori pe strada 1 Decembrie 2018. Verificările comisarilor Gărzii de Mediu au fost demarate în urma sesizărilor telefonice ale focșănenilor dar și apariției pe facebook a unor imagini cu arborii ciopârțiți în urma lucrărilor la străzi. Comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, a anunțat că o echipă de comisari s-a deplasat la locul indicat în sesizări și vor fi dispuse sancțiuni celor care nu au protejat tulpinile copacilor în timpul lucrărilor. „În zonă au fost identificați un număr de 8 arbori care au fost vătămați ca urmare a intervenției cu drujba în rădăcinile de suprafață ale acestora (pentru amplasarea de borduri), sau accidental cu utilajele, datorită neprotejării tulpinilor. Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea, în baza actului de control, vor aplica sancțiuni contravenționale și vor stabili măsuri ferme în conformitate cu prevederile legale, executantului lucrărilor.  Vor fi stabilite de asemenea, măsuri în sarcina autorităților administrației  publice locale să instruiască și să monitorizeze constructorii, pentru a preveni vătămarea de arbori pe parcursul executării proiectului”, a anunțat comisarul șef Aurel Cristian. 

Primarul Cristi Misăilă a reacționat în urma sesizărilor venite de la focșăneni referitoare la firmele care distrug domeniul public. Primarul a arătat că lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din oraș nu trebuie să afecteze spațiile verzi din Focșani. Tocmai de aceea, încă de anul trecut, primarul Misăilă a avertizat în mod public firmele care lucrează la resistematizarea infrastructurii din Focșani că au obligația să protejeze arborii din oraș pe întreaga perioadă a lucrărilor. „Companiile care au câștigat proiectele scoase la licitație de Primăria Municipiului Focșani trebuie să înțeleagă faptul că au obligația de a proteja arborii din zonele în care execută lucrări publice! Este inadmisibil ca muncitorii și cei care urmăresc lucrările să nu protejeze copacii sau alte bunuri aflate pe domeniul public”, a declarat primarul municipiului Focșani. 

De asemenea, edilul a precizat că este oferit „tot suportul nostru companiilor care derulează lucrări publice dar cerem, cu fermitate, respectarea contractelor, precum și respectarea bunurilor aflate pe domeniul public”. „Bunurile distruse de constructori trebuie reparate sau înlocuite, după caz”, a spus primarul Misăilă. Totodată, edilul face un apel la toți cetățenii din  Focșani să anunțe de urgență Primaria, precum și alte instituții abilitate, ori de câte ori observă sau sunt martori la distrugeri ale domeniului public, indiferent dacă autorii sunt firme care execută lucrări în oraș sau pur și simplu alți cetățeni rău intenționați. „Legea este una și aceeași pentru toată lumea și trebuie respectată, iar cine încalcă legea și aduce pagube domeniului public TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ”, precizează primarul Focșaniului.

Sursa foto: Facebook-Garda de Mediu Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?