Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Cont FALS pe Facebook, pe numele părintelui Argatu! Escrocii cer bani pentru Evanghelie de 400 €, „programări dezlegări” sau „tratament de urgență la Viena”

Petronela Argatu, fiica părintelui Ștefan Argatu, de la Slobozia Ciorăști, a anunțat în urmă cu câteva ore că pe numele părintelui Argatu există un cont fals pe Facebook. Anunțul este făcut în primul rând pentru că „persoane de bună credință ar putea fi înșelate de oameni profitori, ce se folosesc de imaginea unor preoți pentru a strânge foloase necuvenite”. 

Pentru exemplificare, Petronela Argatu prezintă o postare publicată pe un alt cont de Facebook – Preot Claudiu Badea, în care preotul Ștefan Argatu ar anunța că suferă de cancer și cere ajutor pentru a merge la tratament, la Viena, banii urmând a fi strânși într-un cont deschis la Banca Transilvania. Complet neadevărat! 

De altfel, la o scurtă căutare pe facebook, descoperim că „Preot Claudiu Badea” apare în nenumărate postări, prin care solicită bani care să fie virați în același cont deschis la Banca Transilvania, inclusiv folosindu-se de imaginea părintelui Argatu pentru „programări dezlegări” și cumpărarea unei Evanghelii în valoare de 400 de euro:

 

Redăm mai jos, anunțul integral, prin care Petronela Argatu semnalează prezența acestui cont fals pe Facebook:

„Doamne ajută! Această pagină de Facebook care se presupune a fi a părintelui Ștefan Argatu, respectiv a tatălui meu, este FALSĂ. Părintele nu a avut și nici nu deține în prezent niciun cont pe nicio rețea socială. Cine îl cunoaște pe părintele Ștefan,  știe că nici nu ar avea timp de asemenea fleacuri, timpul dânsului fiind ocupat în mare parte cu rugăciunea. Vă rugăm să faceți cunoscute aceste lucruri și altor persoane de bună credință, care ar putea fi înșelate de oameni profitori, ce se folosesc de imaginea unor preoți pentru a strânge foloase necuvenite. Părintele nici măcar nu are telefon mobil, iar cei ce doresc să discute cu dânsul, o pot face personal la biserica din satul Slobozia-Ciorăști, județul Vrancea”, se arată în anunțul făcut de Petronela Argatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?