Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Mesaj-manifest al elevilor din Vidra: „Noi, cei din poze, suntem adolescenții din «generația problemă»‟

Nimic nu este permanent în această lume nebună. Nici măcar necazuile noastre (Charlie Chaplin)‟, „Victoria aparține celui perseverent (Napoleon B.)‟, „Nimic nu valorează mai mult decât ziua de astăzi‟ sunt doar câteva dintre mesajele pe care elevi și foști elevi ai Liceului „Simion Mehedinți‟ din Vidra le-au scris pe băncile din parcul unității de învățământ. Acțiunea face parte din cadrul unui proiect de ecologizare demarat în parteneriat cu zDemocracy – „un proiect de implicare și educație civică prin ficțiune interactivă‟.

Printr-un mesaj manifest, Elena Oancea, vicepreședinta Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Liceului „Simion Mehedinți‟ Vidra, subliniază câteva dintre rolurile pe care tinerii din ziua de azi le ocupă în societate, atașând și fotografii de la activitățile desfășurate în cadrul liceului. „Noi, cei din poze, suntem adolescenții din «generația problemă», generația celor care nu fac nimic constructiv cu viața lor, care stau doar pe telefoane și care merg la liceu doar de dragul de a face parada modei. Dacă ai acorda un moment în care să ne privești, ai putea observa că noi suntem contrariul a tot ce ai crezut până acum. Suntem adolescenți, adolescenți cu vise și aspirații mărețe, adolescenți ce învață în fiecare zi să fie buni cetățeni, să aibă inițiativă și care au înțeles că omul sfințește locul, iar schimbarea e în mâinile noastre‟.

Mesajul continuă, Elena Oancea adăugând că „noi suntem cei care ne refugiem în artă, care stăm ore în șir cu pensula în mână având un întreg univers în cap. Suntem cei care socializăm în pauze, vorbim, râdem și facem glume. Generația asta e cea care a ales să nu râdă de bobocii care abia au pășit în curtea liceului, e cea care a ales să îi integreze în colectiv, să îi sprijine și să îi implice la activități recreative la care iau parte toți elevii liceului nostru‟. Spunând că sunt cei care-și caută „modele în oamenii mari‟, adolescenta vorbește despre căutarea sprijinului din partea societății, astfel încât, la rândul lor, să fie capabili să ofere sprijin celor care au nevoie. „Suntem cei care trăiesc o perioadă complicată, avem nevoie de toată iubirea celor din jur…nu avem nevoie de oameni care ne pun la zid înainte de a ști ce avem de zis, de oameni care ne condamnă și care aruncă cu pietre în noi doar pentru că au impresia că noi suntem cei problemă. În calitate de vicepreședinte vreau să mulțumesc tuturor elevilor acestui liceu pentru munca depusă, pentru implicare și seriozitate. Totodată să mulțumesc conducerii școlii pentru sprijinul acordat dar și cadrelor didactice care au scris împreună cu noi istorie. Cu multă stimă și respect, Oancea Elena‟.

Acțiune de ecologizare: „Nu e gunoiul nostru, dar e planeta noastră‟

Conștienți de faptul că schimbarea începe cu implicarea fiecăruia ditnre noi, câțiva adolescenți, elevi și foști elevi ai Liceului „Simion Mehedinți‟ Vidra au participat săptămâna trecută la o acțiune de ecologizare. Au strâns gunoaie, au plantat flori, au pictat bănci și au scris mesaje pe care, poate, le vor citi și generațiile viitoare de elevi.

Printr-o postare distribuită pe pagina de Facebook a instituției de învățământ, reprezentanții zDemocracy au transmis: „Am avut întâlnirea de final de proiect la Liceul «Simion Mehedinți» din Vidra, jud. Vrancea. Elevii participanți la proiectul zDemocracy care încă merg la liceu ne-au arătat ce au făcut până acum din proiectul inițiat de ei, conducerea liceului și profesorii de acolo, cu sprijinul autorităților locale. Parcul liceului începe să capete formă și culoare și este deja un loc în care elevii își petrec timpul în pauze și după ore. Ne-am bucurat să aflăm că elevii participanți la proiect care au terminat liceul în vara asta, și-au luat cu bine BAC-ul, și unii dintre ei vor fi din toamna asta studenți pe la facultățile din țară‟.

Felicităm atât elevii și cadrele didactice ale Liceului „Simion Mehedinți‟ Vidra, cât și pe toți cei implicați în acest proiect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?