Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO: Întâlnire cu participanții din cadrul Proiectului AddictOFF

Asociația AFEMIS a organizat, duminica trecută, o nouă întâlnire cu participanții din cadrul Proiectului AddictOFF. Aceștia au lucrat la o broșură informativă ce va face obiectul campaniei stradale din data de 18 Septembrie 2022, din Crângul Petrești, începând cu ora 14.00, la care sunt invitați să participe cât mai mulți tineri. Proiectul AddictOFF este realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și Asociația Preventis are drept scop prevenirea dependenței față de droguri și promovarea sănătății și a făcut posibil ca tinerii participanți să aibă o viziune mai clară asupra riscurilor potențiale ale dependenței și o înțelegere a problematicii referitoare la validitatea și credibilitatea informației disponibile.

Pe durata acțiunilor ce au stat la baza acestui proiect, participanții și-au dezvoltat capacitatea de a căuta, colecta și prelucra informații și de a le folosi în mod sistematic și critic. „Prin realizarea acestei broșuri informative, tinerii participanți în cadrul proiectului AddictOFF își doresc ca un număr cât mai mare de persoane să cunoască riscurile adicțiilor și ce se ascunde în spatele acestora. Doar implicându-ne în viață comunității din care facem parte, putem schimba vitorul ei“, au arătat organizatorii evenimentului.

La începutul lunii august a.c., 15 tineri beneficiari ai serviciilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au participat la o tabără pentru prevenirea dependenței față de droguri și promovarea sănătății. Evenimentul denumit ”AddictOFF” s-a derulat în perioada 3 – 7 august în complexul Tisaru din localitatea Lepșa, cu sprijinul Asociației Preventis din Cluj-Napoca. „Viziunea noastră este să venim în sprijinul educaţiei formale şi să contribuim la dezvoltarea procesului de educaţie pe plan local, facilitând accesul tinerilor la informații și implicarea lor directă în realizarea și luarea deciziilor prin implementarea unei campanii de promovare a sănătății și reducerii dependențelor. Cu sprijinul Consiliului Judetean Vrancea și al Asociației Preventis – Cluj Napoca am reușit ca această mare dorință a noastră să devină realitate“, au precizat organizatorii evenimentului.

După participarea la acest proiect, tinerii au avut posibilitatea să își facă o idee mai clară asupra riscurilor potențiale ale dependenței de orice fel. Activitățile taberei AddictOFF au creat cadrul pentru ca tinerii să-și manifeste creativitatea și să-și exprime propriile puncte de vedere față de ceilalți participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?