Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO: O sută de obșteni de la Năruja au protestat în fața Judecătoriei Focșani

Aproximativ o sută de obșteni de la Năruja au protestat, luni dimineață, la Judecătoria Focșani după s-a dat o amânare într-un proces referitor la alegerile care au avut loc la Obștea din comună. Oamenii au fost nemulțumiți că nici măcar nu au fost primiți în sala de judecată și nimeni din conducerea Judecătoriei nu a vrut să stea de vorbă cu ei și să le explice motivele pentru această nouă amânare. În fața oamenilor au ieșit doar jandarmii care asigură ordinea publică la sediul Palatului de Justiție și care au explicat care sunt procedurile legale și că nu trebuie perturbată activitatea magistraților. „Avem un an de când ne judecăm, suntem blocați și nu ne putem primi drepturile de la Obște. Vine iarna și nu avem lemne de foc. Vă bateți joc de noi”, au spus oamenii în fața jandarmilor.

Oamenii au reclamat că procesele durează foarte mult iar cei apropiați de fosta conducere a Obștii încearcă prin toate metodele să blocheze validarea rezultatului alegerilor din august. Ei arată că persoane care sunt plecate la muncă în străinătate și nu au participat la adunările de la Obște au deschis procese în instanță, singurul scop fiind de a tergiversa schimbarea conducerii Obștei Năruja. „Sunt intervenient în dosar. Dacă au câștigat alegerile acești oameni, atunci să îi lase să își facă treaba. De o fi mai rău, mai bine, vechea conducere să ne lase în pace. Ne ajunge cât au fost, să lase ciolanul în pace. Nu mai putem suporta”, a spus o femeie. Oamenii susțin că apropiați ai fostei conduceri au pus condiții „precum cămătarii” pentru a renunța la procese și a fi validată noua conducere aleasă a Obștei Năruja.

Tensiunile la Năruja păreau să se fi aplanat după ce s-a stabilit organizarea alegerilor în luna august. Însă rezultatele nu au fost cele așteptate de anumite persoane interesate să își mențină controlul asupra Obștei Năruja. În urma votului din 14 august, noul Consiliu de Administrație al Obștei este format din Ionel Saulea, Grigore Mihăeș, Ionuț Busuioc, Tudorel Iuga. Rezultatul alegerilor era previzibil ținând cont de nemulțumirile oamenilor față de vechea conducere. La adunările care au avut loc în această vară la Căminul Cultural din Năruja, oamenii au acuzat că nu s-au plătit dividendele, nu se fac investiții. De altfel, la acest moment, obștea nu este funcțională, are conturile blocate, deci nu poate folosi banii din contul bancar decât pentru salarii, impozite sau alte cheltuieli urgente. Mai mult, duminică, sătenii au sigilat ușile de la Obște, nemulțumiți că fosta conducere nu vrea să îi predea mandatul conducerii nou alese în luna august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?