VIDEO: CRIMA din ianuarie, de la Odobești: unul dintre inculpați a fost arestat… la domiciliu, în județul Brașov; o femeie a fost atunci ucisă pentru 20 de lei și 17 țigări

0
2609

Un bărbat din județul Brașov a fost arestat preventiv pentru a doua oară luna aceasta la Tribunalul Vrancea, într-un dosar în care este inculpat pentru omor calificat și tâlhărie calificată. Inițial, acesta fusese arestat în ianuarie, însă în contestație, Curtea de Apel Galați a dispus plasarea bărbatului în arest la domiciliu, în Codlea, Brașov, cu câteva interdicții. Între timp, cauza a trecut de camera preliminară și s-a dispus începerea judecării cauzei, însă la ultimul termen dosarul a fost amânat pentru lipsa inculpatului, concomitent cu „înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă la data de 31.01.2022 de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul (…), pentru săvârșirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată, cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri”.

În dosar mai este inculpat și un al doilea bărbat, despre care se credea inițial că era autorul crimei care avusese loc în ianuarie într-un cartier din Odobești, până la momentul în care s-a descoperit că victima fusese ucisă în bătaie de altcineva. Primul inculpat este acuzat de lovire și alte violențe, în timp ce al doilea inculpat, respectiv brașoveanul arestat pentru a doua oară, răspunde pentru omor calificat şi tâlhărie calificată.

Din ce se arăta în rechizitoriu, cel de-al doilea inculpat a lovit victima cu palma în zona capului și, în timp aceasta se afla întinsă pe asfalt, a sugrumat-o, aplicându-i totodată mai multe lovituri cu piciorul în zona feței și a corpului. Totul, pentru a-i lua acesteia banii și bunurile pe care le avea de preț. În final, inculpatul a reușit să găsească asupra acesteia 20 de lei și 17 țigări.

În seara de 16.01.2022, primul inculpat, pe fondul consumului de alcool şi în timp ce se afla într-o parcare din apropierea blocului P1 din strada Smârdan, oraşul Odobeşti, a săvârşit acte de violenţă faţă de victimă, prin lovirea cu pumnul sau cu palma în zona feţei, determinând dezechilibrarea şi căderea acesteia. În aceeaşi seară, după aproximativ o oră sau două, la o distanţă relativ scurtă de primul incident, al doilea inculpat a urmărit aceeaşi victimă, care se îndrepta spre domiciliul său, cu scopul de a-i sustrage bani sau bunuri de valoare de la aceasta, prin săvârşirea unor acte de violenţă. În momentul în care victima a ajuns în aceeaşi zonă unde a fost lovită de primul inculpat, respectiv parcarea din apropierea blocului P 1 din strada Smârdan, oraş Odobeşti, al doilea inculpat a lovit-o cu palma în zona feţei. Victima a căzut şi, în timp ce se afla întinsă pe pământ, inculpatul a căutat bani sau bunuri de valoare în buzunarele hainelor. Întrucât victima a reacţionat, prinzându-l pe inculpat de mâna dreaptă, acesta a continuat să o lovească de mai multe ori cu piciorul în zona feţei şi a corpului până când victima nu a mai opus rezistenţă (…). Inculpatul a părăsit locul faptei, lăsând victima în agonie, îndreptându-se spre locuinţa unde se aflau concubina sa şi alte rude apropiate. Ulterior, victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, unde a decedat”, detaliau procurorii la vremea respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here