„Mausolee pe bicicletă” – Locuitorii comunei Răcoasa, invitați să susțină cicliștii

0
1004

Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, invită locuitorii comunei să îi susțină pe cicliștii care vor „pedala eroic” pe 17 septembrie 2022 în cadrul evenimentului „Mausolee pe bicicletă”. „Totdeauna, Primăria Răcoasa s-a dovedit a fi un partener de bază în desfășurarea unor evenimente culturale, sportive și nu numai. De la an la an, evenimentul ”Mausolee pe bicicletă” capătă o mai mare amploare, punând în valoare patrimoniul local, unind practic cele patru mausolee din minunata Țară a Vrancei. Anul acesta, se va desfășura sâmbăta (17 septembrie), zi de weekend, motiv pentru care vă așteptăm în număr cât mai mare, să fim alături de acești oameni ce iubesc sportul și istoria”, se arată într-o informare a Primăriei Răcoasa.

Echipa ”Mausolee pe bicicletă” îi invită pe locuitorii din comunele de pe traseul evenimentului să îi susțină pe cicliști. Plutonul de cicliști care participă la ”Mausolee pe bicicletă” va ajunge în comuna Țifești spre Sârbi, în jurul orei 10.00. De la 10.30, plutonul va pleca spre Vidra prin Clipicești, Șerbești, Irești. „Estimăm să ajungem în centrul comunei Vidra în jurul orei 11.00 și apoi să ne deplasăm spre Vizantea Livezi, comună pe care estimăm să o traversăm între 11.15-13.00. În jurul orei 13.00, plutonul ”Mausolee pe bicicletă” va ajunge în comuna Câmpuri pe care o vom traversa în totalitate, iar apoi vom intra în Soveja în jurul orei 13.50. De la ora 14.00, în cadrul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”, artiștii Diana JIPA – Violinist și Stefan DONIGA – Pianist vor susține un recital cameral la Mănăstirea Soveja, prilej cu care vom afla cu toții – cicliști, invitați, sovejeni – povestea descoperirii baladei ”Miorița” de către Alecu Russo.

În jurul orei 15.00, plutonul de cicliști ”Mausolee pe bicicletă” se va deplasa spre Răcoasa și va traversa, din nou, comunele Soveja și Câmpuri iar în jurul orei 15.40 plutonul va începe urcarea către satul Mărăști unde estimăm să ajungem la ora 16.15 pentru o binemeritată pauză de hidratare condimentată cu un gulaș de excepție și voie bună asigurată de artiștii populari de la Ansamblul Folcloric Țara Vrancei. După ora 16.45, plutonul se va deplasa prin localitatea Răcoasa către Varnița, unde estimăm să ajungem la 17.15, iar la Muncelul de Sus, Muncelul de Jos și Străoane după ora 18.10. În jurul orei 18.30 cicliștii vor ajunge în orașul Panciu pe care îl vor traversa spre Haret”, transmit organizatorii.

„Mausolee pe bicicletă” este un eveniment marcă înregistrată și în 2022 se derulează sub deviza visitvrancea.ro. Această ediție este organizată de Asociația ”Monumente în Vrancea” în colaborare cu Asociația ”AlphaMind” și partenerii: Consiliul Județean Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Primăria Vidra, Primăria Vizantea Livezi, Primăria Soveja, Primăria Răcoasa, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi , Salvamont, Muzeul Vrancei, Centrul Cultural Vrancea, Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” Focșani, Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” Focșani și Asociația ”Tomiță Lazăr”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here