Handbal, Liga Națională – Victorie mai clară decât arată scorul final!

0
117

Potaissa Turda – CSM Focșani 2007 23-25 (9-14)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Ragea, Rață – 3 goluri, Kritikos – 3, Golea, Miroiu – 3, Krnoglavac – 4, Popovici, Hrimiuc – 1, Mocanu – 1, Marijanac – 2, Nuțu, Roșu – 5, Makrishin – 3, Krtstevski.

Potaissa Turda: Popescu – 3, Șelaru – Groff – 3, Ghivil – 3, Pințoiu – 2, Thalmaier – 6, Totoi, Talaș, Baștiurea, Pavel – 4, Lazăr – 1, Vereș, Vojdovic – 3, Dumitriu, Pop – 1.

Echipa de handbal seniori a CSM Focșani 2007 a obținut, sâmbătă, 11 septembrie, o superbă victorie în deplasare, 25-23, în partida cu Potaissa Turda, în etapa a treia a ediției de campionat 2022-2023. Prin raportare la istoricul recent al întâlnirilor dintre cele două formații, victoria oaspeților poate părea o surpriză. Pentru cei care au văzut meciul și care cunosc forța reală de joc din acest moment a celor două grupări, nu a fost nimic surprinzător. Focșănenii au avut și la Constanța, în prima etapă o prestație de foarte bun nivel, dar gazdele au avut un portar în mare formă care a făcut diferența. Dalibor Cutura mi-a spus înainte de începerea campionatului că formația pe care o antrenează poate bate pe oricine în Liga Națională, cu excepția lui Dinamo.

Duminică, în partida de la Turda, oaspeții au jucat impecabil. De la portarul Marocico, care a reușit unul dintre meciurile sale de portar mare, la apărarea greu de depășit până la atacurile de pe toate pozițiile de la semicerc – practic, toți jucătorii de atac au marcat cel puțin un gol. De adăugat: Cloșcă a intrat în poartă la două lovituri de la 7 metri, dintre care a apărat una; Kritikos, la prima prezență mai consistentă în echipă, a înscris de trei ori din trei aruncări în poarta lui Popescu, fostul portar al Naționalei României și, vreme de șapte sezoane, al francezilor de la Saint-Raphael. Iar în jocul cu CSM 2007, cu evoluție comparabilă cele a lui Marocico.

Una peste alta, toți jucătorii focșăneni au avut o prestație foarte bună. Iar banca tehnică a CSM 2007 a câștigat cu claritate duelul tactic pe care l-au avut cu tehnicienii gazdelor. Focșănenii au condus de la început până la sfârșit. La pauză aveau un avantaj de cinci goluri, pe care și l-au conservat – chiar l-au mărit la șase, (11-17, 15-21). Într-un final în care au încercat tot ce au putut pentru a întoarce rezultatul, turdenii s-au apropiat la trei goluri, 22-25 după ce a marcat Hrimiuc, însă focșănenii au început mai devreme sărbătorirea victoriei și au primit golul 23 în ultima secundă.

Nu a fost un meci liniștit! Arbitrii au dictat câte cinci lovituri de penalitate pentru fiecare parte – câte trei transformate și mai multe eliminări, inclusiv la perechi de jucători. A fost o dispută handbalistică de bun nivel, câștigată de oaspeți mai clar decât arată scorul. În etapa următoare, duminică, 18 septembrie, de la ora 18:30, CSM Focșani 2007 va întâlni în Sala Polivalentă pe ACS HC Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here