Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Handbal, Liga Națională – Victorie mai clară decât arată scorul final!

Potaissa Turda – CSM Focșani 2007 23-25 (9-14)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Ragea, Rață – 3 goluri, Kritikos – 3, Golea, Miroiu – 3, Krnoglavac – 4, Popovici, Hrimiuc – 1, Mocanu – 1, Marijanac – 2, Nuțu, Roșu – 5, Makrishin – 3, Krtstevski.

Potaissa Turda: Popescu – 3, Șelaru – Groff – 3, Ghivil – 3, Pințoiu – 2, Thalmaier – 6, Totoi, Talaș, Baștiurea, Pavel – 4, Lazăr – 1, Vereș, Vojdovic – 3, Dumitriu, Pop – 1.

Echipa de handbal seniori a CSM Focșani 2007 a obținut, sâmbătă, 11 septembrie, o superbă victorie în deplasare, 25-23, în partida cu Potaissa Turda, în etapa a treia a ediției de campionat 2022-2023. Prin raportare la istoricul recent al întâlnirilor dintre cele două formații, victoria oaspeților poate părea o surpriză. Pentru cei care au văzut meciul și care cunosc forța reală de joc din acest moment a celor două grupări, nu a fost nimic surprinzător. Focșănenii au avut și la Constanța, în prima etapă o prestație de foarte bun nivel, dar gazdele au avut un portar în mare formă care a făcut diferența. Dalibor Cutura mi-a spus înainte de începerea campionatului că formația pe care o antrenează poate bate pe oricine în Liga Națională, cu excepția lui Dinamo.

Duminică, în partida de la Turda, oaspeții au jucat impecabil. De la portarul Marocico, care a reușit unul dintre meciurile sale de portar mare, la apărarea greu de depășit până la atacurile de pe toate pozițiile de la semicerc – practic, toți jucătorii de atac au marcat cel puțin un gol. De adăugat: Cloșcă a intrat în poartă la două lovituri de la 7 metri, dintre care a apărat una; Kritikos, la prima prezență mai consistentă în echipă, a înscris de trei ori din trei aruncări în poarta lui Popescu, fostul portar al Naționalei României și, vreme de șapte sezoane, al francezilor de la Saint-Raphael. Iar în jocul cu CSM 2007, cu evoluție comparabilă cele a lui Marocico.

Una peste alta, toți jucătorii focșăneni au avut o prestație foarte bună. Iar banca tehnică a CSM 2007 a câștigat cu claritate duelul tactic pe care l-au avut cu tehnicienii gazdelor. Focșănenii au condus de la început până la sfârșit. La pauză aveau un avantaj de cinci goluri, pe care și l-au conservat – chiar l-au mărit la șase, (11-17, 15-21). Într-un final în care au încercat tot ce au putut pentru a întoarce rezultatul, turdenii s-au apropiat la trei goluri, 22-25 după ce a marcat Hrimiuc, însă focșănenii au început mai devreme sărbătorirea victoriei și au primit golul 23 în ultima secundă.

Nu a fost un meci liniștit! Arbitrii au dictat câte cinci lovituri de penalitate pentru fiecare parte – câte trei transformate și mai multe eliminări, inclusiv la perechi de jucători. A fost o dispută handbalistică de bun nivel, câștigată de oaspeți mai clar decât arată scorul. În etapa următoare, duminică, 18 septembrie, de la ora 18:30, CSM Focșani 2007 va întâlni în Sala Polivalentă pe ACS HC Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?