Viața bate filmul! Cum au fost prinși doi hoți în Vrancea

0
2886

Doi vrânceni au fost acuzați de furt calificat și trimiși în judecată după ce au „picat” pe interceptări încuviințate într-un dosar cu care aceștia aparent nu aveau nicio legătură. Cândva pe la mijlocul lunii martie anul acesta, la parchet ajungea sesizarea unui focșănean care solicita să fie prinși hoții ce îi furaseră soacrei sale din curte un capac de la un cazan de țuică, precum și răcitorul și țeava de răcire, prejudiciu estimat undeva la suma de 3.000 de lei. Ulterior, pentru că în preajma locului faptei își duceau traiul doi bărbați care erau cunoscuți ca având predilecție la furturi, s-a dispus supravegherea tehnică a acestora, și așa avea să se descopere că inculpații aveau ceva planuri infracționale, pe care în timp le-au și dus la capăt. În concret, cei doi sunt acuzați că, în noaptea de 28 spre 29 martie 2022, au tăiat un gard din plasă de sârmă care împrejmuia o proprietate de pe raza localității Urechești, zona DN2 E85, de unde au sustras componente din fier și material neferos (aluminiu și fontă), rezultate în urma dezmembrărilor vehiculelor.

În timpul anchetei s-a stabilit că cei doi doreau de fapt să dea o spargere în altă localitate, dar pentru că nu aveau cu ce să se deplaseze, s-au „mulțumit” cu mai multe componente auto, respectiv cutii de viteze auto, alternatoare și alte componente de la motoare, plus o osie auto din fier, cu tot cu butuci. Componentele au fost vândute a doua zi după faptă unui vrâncean din Slobozia Bradului, pentru 920 de lei. Și, din nou culmea ghinionului, cumpărătorul a fost legitimat în acea zi de poliție pe raza comunei Urechești, produsele din căruță fiindu-i fotografiate, așa că partea vătămată, proprietarul spațiului de pe Drumul European, a recunoscut în poze componentele ca fiind ale sale. 

O altă faptă probată a fost furtul unei brățări din aur de la o altă parte vătămată, de către concubina unuia dintre inculpați. Și aici a fost un plan la mijloc, dat fiind că femeia care a sustras brățara din aur a fost învățată de iubitul ei să caute o „tinichea” asemănătoare bijuteriei, pentru ca partea vătămată, la care aceasta lucra ca zilier, să nu știe că a fost păgubită. Planul părea unul bun, dacă nu ar fi existat supravegherile tehnice, de unde a reieșit că brățara de aur a și fost vândută la un amanet. Și, chiar dacă partea vătămată s-a împăcat cu cea care îi furase brățara, casa de amanet are pretenții de la unul dintre inculpați în sumă de 1.200 de lei, prețul la care fusese pusă gaj bijuteria.

La sfârșitul lunii mai, anchetatorii l-au ridicat pe unul dintre inculpați, ulterior ambii au fost plasați sub control judiciar, iar câteva luni mai târziu au fost trimiși în judecată. În instanță, în august s-a dispus începerea judecării cauzei, iar luna aceasta a fost constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luat faţă de cei doi inculpați, măsură care a fost prelungită cu încă 60 de zile, astfel că amândoi au o serie de interdicții, printre care și aceea de a părăsi țara – fără încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. 

Sursa foto: Alexa – Pixabay 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here