Sechestru pe bunurile unui vrâncean, acuzat că a avariat o motocicletă; valoarea prejudiciului, estimată la 10.000 de euro

0
808

Un vrâncean inculpat într-un dosar de furt s-a ales cu sechestru asigurator pe toate bunurile, măsură de siguranță luată pentru ca partea vătămată să aibă certitudinea că își va putea recupera prejudiciul, estimat la 10.000 de euro. Suma reprezintă costurile necesare reparației unei motociclete avariate de inculpat, însă partea vătămată a precizat că este doar prejudiciul evaluat provizoriu și, deoarece instanța a considerat că într-adevăr exista riscul ca vrânceanul să-şi înstrăineze bunurile, a luat decizia de a „admite cererea de aplicare a sechestrului asigurător formulată în cauză în privinţa inculpatului (…), dispune luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului, până la concurenţa sumei de 10.000 euro, valoarea probabilă a prejudiciului cauzat persoanei vătămate”. Între timp, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus și ca judecarea cauzei să înceapă, constatând „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul (…) Parchetului de pe lângă Judecătoria Focsani”. 

Arestat preventiv, bărbatul de 34 de ani este judecat pentru furt calificat, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, violarea sediului profesional, punerea în circulaţia sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului sau modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Faptele au fost comise începând cu luna mai anul acesta, când bărbatul a sustras din județul Constanța o motocicletă, pe care a transportat-o în Vrancea și, pentru a nu fi prins, i-a înlocuit numărul de înmatriculare cu unul fals. Ulterior, inculpatul a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală ușoară a unei persoane, acesta luând decizia de a muta motocicleta în afara părții carosabile. În urma anchetei s-a descoperit că motocicleta era furată, drept pentru care a fost luată în custodie și depozitată într-o anexă a unui sediu de poliție din județ, de unde bărbatul a reușit să o sustragă și să o înlocuiască cu o alta.

Foto cu rol de prezentare, sursa: Justin Wolfert – pexeles.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here