Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Licitație pentru reabilitarea clădirii Liceului de Artă de pe strada Alecu Sihleanu din Focșani

Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani a scos la licitație contractul pentru creșterea eficienței energetice la corpul de clădire liceu de pe strada Alecu Sihleanu, estimat la 5.331.348,14 lei și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Proiectul „Creșterea eficienței energetice la corp clădire liceu și lucrări conexe”, la Liceul de Artă din Focșani are ca termenul de realizare a 12 luni, din care 3 luni proiectare și 9 luni execuție. Lucrările urmăresc, printre altele, reducerea cheltuielilor cu încălzirea clădirii în perioada rece, a costurilor cu climatizarea pe perioada de caniculă și a consumurilor cu energie termică, electrică și a emisiilor de gaze cu efect de seră, în condițiile în corpul de clădire a fost construit între 1965 – 1971, a suferit degradări de-a lungul timpului și se confruntă cu importante pierderi de energie prin elementele exterioare.

Din ce se explică în documentație, intervenții capitale nu au fost făcute, ci doar reparații curente la pereții exteriori, ferestre și uși exterioare, iar costurile cu energia sunt foarte mari. De menționat că, în prezent, elevii Liceului de Artă învață pe strada Dornei, într-o clădire proaspăt reabilitată, însă mai sunt activități pe care le fac în imobilul care se vrea renovat.

În expertiza tehnică se explica faptul că „școala are o capacitate de peste 432 elevi și dispune de următoarea compartimentare, astfel: Liceul de artă, cu un regim de înălțime P+2E, are în componența sa încăperi specifice programului pe care îi vizează – în cadrul parterului găsim un hol larg pentru primire, din care se face distribuția în cabinetul pentru directori, spații pentru secretariat, zona de contabilitate, cancelaria pentru profesori, cabinete de informatică și de științe, cabinet psihoped, sala de sport, vestiare și grupuri sanitare, spațiu pentru administrație. La nivelurile superioare compartimentarea continuă cu săli de clase, grupuri sanitare și spații depozitare pentru materiale didactice. (…)

În decursul existenţei (50 de ani) imobilul a trecut printr-o serie de cutremure importante cum ar fi cele din anii 1973, 1976, 1977, 1986, 1990, 2004. În urma efectuării Inspecţiei Tehnice şi ca urmare a discuţiilor avute cu beneficiarul, se poate afirma că imobilul nu a suferit – de-a lungul timpului, lucrări de consolidare de tipul lucrărilor urgente de intervenţie după cutremurele majore la care a fost supus. Restul lucrărilor executate au fost superficiale, la nivel de finisaje”. Partea bună este aceea că, în urma inspecţiei tehnice, s-a concluzionat că imobilul „în ansamblu se prezintă în stare moderată de degradare fără degrădari majore”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?