Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Medicii vrânceni, invitați la o conferință despre inovația în tehnologia medicală

Medicii și specialiștii în domeniul sanitar din județul Vrancea sunt invitați, în perioada 5-9 septembrie 2022, în Oradea, la ”Conferința Internațională de inovație în tehnologie medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare”, un eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est, organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

În cadrul acestui eveniment, va avea loc și sesiunea ”Digitalizarea sistemului de sănătate din România”, o discuție liberă între medici și experții actuali din administrația publică a sectorului sanitar din România. Școala Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare se află la a VI-a ediție și va reuni la Oradea cei mai importanți lideri internaționali în tehnologie medicală din academie, industrie și factori politici. Printre invitați se numără profesori de renume internațional de la Harvard, Oxford, Stanford, precum și miniștri și secretari de stat.

Timp de o săptămână, vor fi discutate subiecte legate de digitalizarea spitalelor, chirurgie robotică, medicină de precizie, managementul situațiilor de urgență în spitale și creșterea ecosistemului de inovație în sănătate din România.

„Consiliul Județean Vrancea susține astfel de evenimente și are în derulare proiectul major al construirii noului spital județean din Focșani, proiectat să cuprindă multe dintre cele mai inovatoare tehnologii din lumea medicală”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?